Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΕΞ: Το ξεπάγωμα των τουρκικών κεφαλαίων είναι συνδεδεμένο με την πρόοδο στο Κυπριακό
ΥΠΕΞ: Το ξεπάγωμα των τουρκικών κεφαλαίων είναι συνδεδεμένο με την πρόοδο στο Κυπριακό

ΥΠΕΞ: Το ξεπάγωμα των τουρκικών κεφαλαίων είναι συνδεδεμένο με την πρόοδο στο Κυπριακό

[ad_1]

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, με τον γάλλο ομόλογο του Ζαν Μαρκ Ερό, βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, σε συνάρτηση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο κ. Κασουλίδης ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Παρίσι, μετά το πρόγευμα εργασίας που είχε με τον γάλλο υπουργό εξωτερικών, αναφέρθηκε στο ξεπάγωμα των τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων, τα οποία έχει μπλοκάρει η Λευκωσία. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι «Στην πραγματικότητα, για το θέμα των παγωμένων κεφαλαίων, η προτίμησή μας είναι να έχει συγχρονιστεί με την πρόοδο στις προσπάθειες, που συνδέονται με την επίλυση Κυπριακού. Γιατί αν εξευρεθεί λύση, το θέμα με κεφάλαια τα οποία έχει παγώσει η Κύπρος αυτόματα θα λυθεί». 

Ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις δυνατό να έχουν αίσιο τέλος. 

Ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι «Όταν βλέπω την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα, σε μια διαδικασία στην οποία οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων έχουν συναντήσεις χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση, και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, μας επιτρέπει να δείξουμε αισιοδοξία». 

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, επαναβεβαίωσε την στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γαλλίας, Jean-Marc Ayrault δήλωσε «Επιθυμούμε πραγματικά να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Θα ήταν μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη, για όλη την περιοχή, αλλά και ένα μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο, ότι σε μια χώρα στην Ευρώπη, υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί ειρηνικά, μέσω διαπραγματεύσεων, μια διαφορά που υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό». 

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν επίσης την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα, την προσφυγική κρίση και τον εμφύλιο στη Συρία.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend