Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ερευνα για μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Τουρκία
Ερευνα για μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Τουρκία

Ερευνα για μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Τουρκία

[ad_1]

Ο Ερντογάν και η Τουρκία στο μεταίχμιο. Οι ισορροπίες δεν υπάρχουν πια στο εσωτερικό της χώρας, που δέχεται απανωτά χτυπήματα. 

Τελευταίο αυτό της άνευ προηγουμένου διαρροής των προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων Τούρκων, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου Ερντογάν, και του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και του πρώην Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ. 

Η Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε ήδη έρευνα για τη διαρροή, με τον Υπ. Δικαιοσύνης να δηλώνει σήμερα πως μάλλον προέρχεται από την τουρκική εκλογική αρχή που μοιράζεται πληροφορίες για τους εκλογείς με τους πολιτικούς σχηματισμούς, καθώς ο αριθμός των ατόμων, των οποίων διέρρευσαν τα στοιχεία, αντιστοιχεί στον αριθμό των εκλογέων στη χώρα. 

Να κερδίσει τις εντυπώσεις και να υποβαθμίσει τη σημασία της διαρροής πάντως προσπάθησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Ο Αχμεντ Νταβούτογλου είπε ότι «Βλέπω ότι η προσωπική μου διεύθυνση έχει αποκαλυφθεί. Αρκούσε απλά να μου τη ζητήσουν» 

Μια ισλανδική ομάδα πολιτικών ακτιβιστών πάντως ανέλαβε με ανακοίνωση στο διαδίκτυο την ευθύνη της διαρροής. 

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «Ποιος θα φανταζόταν ότι οπισθοδρομικές ιδεολογίες, ο νεποτισμός και ένας αυξανόμενος θρησκευτικός εξτρεμισμός θα οδηγούσαν σε μια ευάλωτη τεχνική υποδομή που γίνεται κομμάτια» 

Την ίδια ώρα και στη σκιά της τρομοκρατίας αλλά και της ανελευθερίας, όπως υποστηρίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την διοργάνωση της καθιερωμένης εκδήλωσης για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ. Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, δεν τους εδόθη καμία εξήγηση για την απαγόρευση, παρά τις επανειλημμένες επιστολές οργανωμένων συνόλων και κομμάτων.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend