Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Ριζότο με μανιτάρια
Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

[ad_1]

Ένα καταπληκτικό ριζότο με μανιτάρια και σχοινόπρασο που αγαπά τη δίαιτά σου και δεν σε γεμίζει με περιττές θερμίδες!
Θερμίδες: 255

Συστατικά

  • 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
  • 25g μανιτάρια πορτσίνι
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Κάλυψε το ρύζι με κρύο νερό και βούτηξε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml βραστό νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για 20 λεπτά.
  • 2Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • 3Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.
  • 4Στράγγιξε το ρύζι και πρόσθεσέ το μαζί με το κρασί.
  • 5Σιγόβρασε μέχρι σχεδόν όλο τα υγρό να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  • 6Στράγγιξε τα μανιτάρια πορτσίνι, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι μαζί με το ζωμό λαχανικών.
  • 7Ανακάτεψε, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[ad_2]

Source link

Send this to a friend