[ad_1]
Συνταγή με όλες τις γευστικές αποχρώσεις των μανιταριών! Συναρπαστική επιλογή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Το κυριότερο βέβαια είναι που θα καταφέρεις να ξετρελάνεις τα παιδιά, που είναι και το πιο δύσκολο κοινό. Με τη συγκεκριμένη συνταγή όμως θα καταφέρεις να συνδυάσεις γεύση, απόλαυση και θρεπτικά στοιχεία!
Τι θα χρειαστείς
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα (λευκά, πλευρώτους, Πορτομπέλο)
400 γρ. πατάτες πουρέ βρασμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
20 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κ.γ. ξίδι
2 κ.γ Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πως θα τις φτιάξεις
1. Ξεφλουδίζεις τις πατάτες, τις κόβεις σε φέτες και τις βράζεις σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνεις.
2. Σε ξύλο κοπής κόβεις τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρεις σε βούτυρο 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνεις σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύεις. Προσθέτεις τη φέτα, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
3. Πλάθεις τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάς κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζεις τις κροκέτες σε καυτό ελαιόλαδο για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
[ad_2]
Source link