
[ad_1]
22 Μαρτίου. Η μέρα που η Ευρώπη χτυπήθηκε. Η μέρα που οι τρομοκράτες έσπειραν το σκοτάδι.
Πρώτο θέμα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των μεγάλων εφημερίδων του κόσμου, οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Βελγίου.
LIBERATION
Χωρίς τίτλο, αλλά μόνο με την ημερομηνία 22 Μαρτίου 2016, Βρυξέλλες, η γαλλική εφημερίδα Liberation, στέλλει τα δικά της μηνύματα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο μετά την επίθεση στο μετρό Μάαλμπεκ, όταν οι άνθρωποι που γλύτωσαν, προσπαθούσαν περπατώντας στις ράγες του τρένου μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ, να βρουν διέξοδο, πορευόμενοι προς το φως!
GUARDIAN
H βρετανική εφημερίδα GUARDIAN, έχει στο πρωτοσέλιδό της 2 γυναίκες που τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο. Αυτό που φοβόμασταν συνέβη, αναφέρει στην επικεφαλίδα, μια φράση του Πρωθυπουργού του Βελγίου.
LESOIR
Αντέξετε, γράφει στον τίτλο της η βελγική εφημερίδα LE SOIR, η οποία χρησιμοποιεί στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφία από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες προς τιμήν των θυμάτων της τρομοκρατίας σε διάφορες πλατείες των Βρυξελλών.
Je suis Bruxelles, Je suis Belge, Pray for Belgium, Προσεύχομαι για το Βέλγιο, είναι κάποια από τα hashtag που κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης εκφράζει την οργή του, τη θλίψη του, σοκ για τις επιθέσεις και στέλλει μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες.
Άλλοι εμπνέονται από τον Manneken Pis, το αγαλματίδιο των Βρυξελλών του αγοριού που ουρεί, εκφράζοντας έτσι την αντίστασή τους οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και εξτρεμισμού.
Για τα αθώα θύματα του τρόμου της πιο σκοτεινής μέρας της Ευρώπης, δακρύζει και ο Ten Ten.
[ad_2]
Source link