[ad_1]
Με σαράντα δύο χρόνια καθυστέρηση συγγενείς, φίλοι και συμπολεμιστές αποχαιρέτισαν με τις δέουσες τιμές τον έφεδρο στρατιώτη Πέτρο Ιωάννου, από τα Λύμπια. Η εξόδιος ακολουθία για τον μέχρι πρότινος αγνοούμενο της τουρκικής εισβολής, εψάλη από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Μοσφιλωτή, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης.
Τον μαύρο Ιούλιο του 1974, το άτυχο παλικάρι μόλις είκοσι τεσσάρων ετών τότε, κατατάγηκε στο 305 Τάγμα Πεζικού, με έδρα το Δάλι. Κατά τη δεύτερη προέλαση του Αττίλα, έλαβε εντολή να μετακινηθεί στην περιοχή Κουτσοβέντη-Μιας Μηλιάς. Τα ίχνη του ωστόσο χάθηκαν στις 14 Αυγούστου, μόλις πεντακόσια μέτρα από το φυλάκιο στο οποίο υπηρετούσε.
Στο επικήδειο λόγο του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού επισήμανε ότι η θυσία του έφεδρου στρατιώτη Πέτρου Ιωάννου, άφησε χρέος για την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, είπε ότι «Να κατανοήσουμε ότι πάνω από τα εκλογικά ποσοστά είναι το αύριο του τόπου μας. Λέγοντας τα αυτά δεν σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε οποιαδήποτε λύση. Λύση του Κυπριακού σημαίνει να καταλήξουμε σε έντιμο συμβιβασμό με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Όχι σε συμβιβασμό με την κατοχή ή με τον οποιοδήποτε τρίτο.»
Εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων και οργανωμένων συνόλων κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του ήρωα, ενώ οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Υμνο.
[ad_2]
Source link