[ad_1]
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μείωση στις λιανικές τιμές των καυσίμων στην Κύπρο καθώς από σήμερα αρκετά πρατήρια καυσίμων υιοθέτησαν τις νέες τιμές απόρροια της κατρακύλας στις τιμές διαπράγματευσης του μαύρου χρυσού διεθνώς.
Με τα σημερινά δεδομένα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων πωλείται από €1,066 σεντ το λίτρο μέχρι €1,129 ενώ το πετρέλαιο κίνησης διατίθεται από €1,033-€1,093.
Πάντως σε διεθνές επίπεδο η χαμηλή τιμή του πετρελαίου πλήττει σε σημαντικό βαθμό πολλές πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Ρωσία και Βενεζουέλα αλλά και άλλες χώρες που εξαρτώνται οικονομικά από την παραγωγή πετρελαίου, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διά στόματος Κριστίν Λαγκάρν να δηλώνει ετοιμότητα για προσφορά βοήθειας γνωρίζοντας ότι η κατάρρευση μεμονωμένων οικονομιών μπορεί να συμπαρασύρει άμεσα την παγκόσμια οικονομία.
Σήμερα πάντως ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η χώρα θα διατηρήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, εάν επιτευχθεί συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής.
Πάντως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, Σαουδική Αραβία και Ρωσία προχώρησαν ήδη σε συμφωνία να παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου.
[ad_2]
Source link