
[ad_1]
Σε δωδεκάωρη στάση εργασίας θα κατέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη οι νοσηλευτές μέλη της Παγκυπριας συντεχνίας, η οποία αριθμεί πέραν των χιλίων τριακοσίων μελών.
Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα χθες το βράδυ σε έκτακτη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου των νοσηλευτών οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένες λύσεις στα πάγια αιτήματα τους.
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο εκπρόσωπος τύπου της συντεχνίας Θεόδωρος Πετέλης, οι εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών για συμφωνία που επετεύχθη με την ΠΑΣΥΔΥ δεν τους ικανοποιούν .
Ο κος Πετέλης είπε ότι «Αυτές οι αποφάσεις και οι κινήσεις δεν έχουν λύσει τα προβλήματα τα εργασιακά προβλήματα τα οποία έχουν απασχολήσει την ΠΑΣΥΝΟ τα τελευταία χρόνια»
Η ΠΑΣΥΝΟ σε μία προσπάθεια να ενημερώσει τα μέλη της και τους νοσηλευτές που είναι στους Κλάδους Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, άρχισε να πραγματοποιεί επαρχιακές συνελεύσεις στα νοσοκομεία, ενώ απέστειλε πρωί πρωί και σχετική εγκύκλιο.
Να σημειωθεί ότι από τις απεργίες αναμένεται να επηρεαστούν τα εξωτερικά ιατρεία οι πρώτες βοήθειες και οι χειρουργικές επεμβάσεις.
Την ίδια ώρα έτοιμοι για νέες αποφάσεις είναι και οι κυβερνητικοί ιατροί. Το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η παγκύπρια συντεχνία κυβερνητικών ιατρών στο Υπουργείο Υγείας για εποικοδομητικό διάλογο έληξε χθες χωρίς όπως μας αναφέρθηκε να υπάρξει διάλογος ή συνάντηση. Γι αυτό το διοικητικό συμβούλιο των κυβερνητικών γιατρών θα συνέλθει εκτάκτως εντός των επόμενων ημερών για αξιολόγηση της κατάστασης χωρίς να αποκλείονται νέες απεργίες.
[ad_2]
Source link