Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ραγδαία η εξάπλωση του ιού ζίκα στην αμερικανική ήπειρο
Ραγδαία η εξάπλωση του ιού ζίκα στην αμερικανική ήπειρο

Ραγδαία η εξάπλωση του ιού ζίκα στην αμερικανική ήπειρο

[ad_1]

Οι χώρες της Αμερικής καλούνται να βρουν απαντήσεις για τον ιό ζίκα που απειλεί ποικιλοτρόπως τους πολίτες. 

Σε πανικό βρίσκεται η Κολομβία, όπου περισσότερες από 5 χιλιάδες γυναίκες έχουν μολυνθεί από τον ιό που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Οι ανησυχίες τόσο των γυναικών όσο και του Υπουργείου Υγείας της χώρας, είναι η πιθανότητα γέννησης τεράστιου για τα δεδομένα αριθμού παιδιών με μικροκεφαλία. 

Στη χώρα, υπάρχουν καταγεγραμμένα περισσότερα από 31 χιλιάδες κρούσματα του ζίκα και οι επιστήμονες προσπαθούν να διαλευκάνουν κατά πόσον ο ιός συνδέεται και με μια σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο Γκιγιέν Μπαρέ, που προκαλεί μυική αδυναμία και προσωρινή παράλυση, καθώς έχει παρατηρηθεί δεκαπλάσιος αριθμός σε σχέση με το αναμενόμενο.

 

Μάλιστα πριν από μερικές βδομάδες 3 ασθενείς με ζίκα πέθαναν αφού παρουσίασαν το σύνδρομο Γκιγιέν Μπαρέ. 

 

Στη Βενεζουέλα, με κυβερνητική εντολή γίνονται εντατικοί ψεκασμοί με στόχο την εξόντωση των κουνουπιών, ενώ στη Βραζιλία πέραν των συχνών ψεκασμών, 220 χιλιάδες στρατιώτες μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια από πόρτα σε πόρτα, ώστε ο κάθε ένας να μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του όσο καλύτερα μπορεί. 

Πάντως η Βραζιλία ήδη έχει αρχίσει να δέχεται πλήγμα στον τουριστικό τομέα, κάτι το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση. 

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, το θετικό είναι ότι ερευνητές στο Σάο Πάολο έχουν αναπτύξει μια μέθοδο ταχείας ανίχνευσης του ιού, ένα τέστ το οποίο εφαρμόζεται με δείγμα σάλιου, ούρων ή αίματος και μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε μόλις πέντε ώρες. 

Ερευνητές στο Σάο Πάολο ανέπτυξαν μια μέθοδο ταχείας ανίχνευσης του ιού. Πρόκειται για ένα τεστ που εφαρμόζεται σε δείγματα σάλιου, ούρων ή αίματος και μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε μόλις 5 ώρες. 

[ad_2]

Source link

Send this to a friend