Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανδρες το 88,1% των ειδικών στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες
Ανδρες το 88,1% των ειδικών στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Ανδρες το 88,1% των ειδικών στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

[ad_1]

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Εurostat για την απασχόληση στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών επικοινωνιών και δικτύων (ICT) και τα οποία εδόθησαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Σε γενικές γραμμές, η Εurostat καταγράφει πως περί τα 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι κατεγράφησαν στον κλάδο το 2014, άνδρες κατά 80%, και εκπροσωπούν το 3,7% των εργαζομένων στην ΕΕ. Παρά την αύξηση στον αριθμό τους όμως, το 40% των μικρών επιχειρήσεων που προσπάθησαν να προσλάβουν κάποιον, είχαν πρωτοφανείς δυσκολία να καλύψουν το κενό.

Τις χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την ίδια την ύπαρξη τέτοιου εξειδικευμένου προσωπικού καταγράφει η Ελλάδα με 1,3% του συνολικού δυναμικού, τις καλύτερες η Φιλανδία με 6,7% και η Κύπρος βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο, με 2,4%.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend