Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σημαντικά κέρδη στο ΧΑΚ με τη στήριξη των τραπεζών
Σημαντικά κέρδη στο ΧΑΚ με τη στήριξη των τραπεζών

Σημαντικά κέρδη στο ΧΑΚ με τη στήριξη των τραπεζών

[ad_1]

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 2,19% και έκλεισε στις 67,69 μονάδες, ενώ με άνοδο 2,45% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 38,87 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 245.795 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, απώλειες σημείωσε μόνο ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,35%.

Κέρδη σημείωσαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 2,42%, των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 1,19% και της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,62%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών αξίας 197.896 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,148 ευρώ – άνοδος 6,47%), της LOGICOM με όγκο 24.218 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,642 ευρώ – άνοδος 1,10%), της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 9.543 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,25 ευρώ – άνοδος 2,46%), της Πετρολίνα με όγκο 5.114 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,89 ευρώ – χωρίς μεταβολή) και της Δήμητρα Επενδυτική με όγκο 4.220 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,385 ευρώ – πτώση 0,77%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά, 5 καθοδικά και 3 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός συναλλαγών ανήλθε στις 141.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι αφού έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα προχωρήσει με διαγραφή των τίτλων της εταιρείας Ceilfloor Public Company Ltd σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου ενόψει του γεγονότος ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΧΑΚ, η Ceilfloor Public Company Ltd δεν έχει τηρήσει την υποχρέωση για υποβολή και δημοσιοποίηση:

(α) της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2013,

(β) της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2014.

Αναφέρει επίσης οι ετήσιοι λογαριασμοί της εταιρείας που έχουν υποβληθεί για το έτος που έληξε

31/12/2012 δεν έχουν ετοιμαστεί με τη βάση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως συνεχιζόμενη δραστηριότητα.

Επιπρόσθετα το ΧΑΚ σημειώνει τα ακόλουθα:

1. Η εταιρεία συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με σημαντικές συνεχείς της υποχρεώσεις, αφού δεν έχει προβεί σε δημοσιοποίηση: της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος που έληξε 31/12/2014, της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις

30/6/2015 και της Ένδειξης Αποτελέσματος για το έτος που έληξε στις 31/12/2014

Αναφέρει επίσης ότι στις 9 Δεκεμβρίου 2015 το Δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση διατάγματος

εκκαθάρισης της εταιρείας και διόρισε τον Επίσημο Παραλήπτη ως εκκαθαριστή και σημειώνει ότι η διαγραφή των αξιών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από τις 21 Ιανουαρίου του 2016.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend