Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στις Κεντρικές Φυλακές οι Μιαμηλιώτης και Μούσκος: Στις 14 Ιανουαρίου ανακοινώνεται η ποινή (Η κυβέρνηση Χριστόφια, τα καρφιά σε Συλικιώτη και Βάσο Γεωργίου από τους δικηγόρους υπεράσπισης)!
Στις Κεντρικές Φυλακές οι Μιαμηλιώτης και Μούσκος: Στις 14 Ιανουαρίου ανακοινώνεται η ποινή (Η κυβέρνηση Χριστόφια, τα καρφιά σε Συλικιώτη και Βάσο Γεωργίου από τους δικηγόρους υπεράσπισης)!

Στις Κεντρικές Φυλακές οι Μιαμηλιώτης και Μούσκος: Στις 14 Ιανουαρίου ανακοινώνεται η ποινή (Η κυβέρνηση Χριστόφια, τα καρφιά σε Συλικιώτη και Βάσο Γεωργίου από τους δικηγόρους υπεράσπισης)!

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιώργου Παπαιωάννου και Άντρου Πελεκάνου, ολοκληρώθηκε σήμερα (7/1) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η υπόθεση των δύο υπό διαθεσιμότητα λοχιών της ΚΥΠ, Κωστάκη Μιαμηλιώτη και Λευτέρη Μούσκου, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι καταχράστηκαν εξουσία που αναγόταν στα καθήκοντά τους και συνωμότησαν να καταδολιεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, συντάσσοντας την περιβόητη έκθεση της ΚΥΠ, στο πλαίσιο του σκανδάλου της Δρομολαξιάς.

Η υπόθεση ορίστηκε για επιβολή ποινής στους Μιαμηλιώτη και Μούσκο την 14η Ιανουαρίου και μέχρι τότε οι δύο κατηγορούμενοι διατάχθηκαν να παραμείνουν υπό κράτηση. Στις αγορεύσεις τους, οι οποίες ήταν πολύωρες, οι κύριοι Παπαιωάννου και Πελεκάνος επέρριψαν ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον τότε υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, ενώ υποστήριξαν ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς θα έπρεπε να καθίσουν και άλλα άτομα, τα οποία τελικά έμειναν στο απυρόβλητο. Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής των πελατών τους, οι συνήγοροι ανέφεραν ότι ήταν το Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του τότε υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, που ενέκρινε κι επέτρεψε την πώληση του επίμαχου τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά («φιλέτο» είχε χαρακτηριστεί στη δίκη της Δρομολαξιάς), προκειμένου ν’ ανεγερθεί το έργο «Aero Centre», κατά παράβαση των κανονισμών του Υπουργικού Συμβουλίου του 2004.

Κι άλλα μέλη της ΚΥΠ

Οι κύριοι Παπαιωάννου και Πελεκάνος υποστήριξαν, ακόμα, ότι για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς θα έπρεπε να διωχθούν περισσότερα πρόσωπα, ενώ αναφορικά με την ψευδή έκθεση της ΚΥΠ σε σχέση με τον τόπο διαμονής του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης στη Δρομολαξιά, είπαν ότι θα έπρεπε να είχαν διωχθεί και άλλα μέλη της ΚΥΠ, κάτι που, όπως επισήμαναν, προκύπτει και από την διοικητική έρευνα που διενήργησε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν περαιτέρω ότι είτε παρουσιαζόταν, είτε δεν παρουσιαζόταν η ψευδής έκθεση της ΚΥΠ, η μεταβίβαση του συγκεκριμένου τεμαχίου στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη (τότε προέδρου της Αλκής) θα γινόταν, διότι ήταν επιθυμία της τότε κυβέρνησης… Επίσης, οι συνήγοροι άφησαν αιχμές κι εναντίον του Βάσου Γεωργίου, τότε πολιτικού προϊστάμενου της ΚΥΠ, σε σχέση πάντοτε με τη σύνταξη της επίδικης έκθεσης. Θυμίζουμε, ότι το έργο «Aero Centre» παραμένει ακόμα και σήμερα ημιτελές, ενώ το τεμάχιο αγοράστηκε στη συνέχεια από το ταμείο συντάξεων της ΣΥΤΑ σε πολύ μεγαλύτερη τιμή…

Παρέβλαψαν τη Δημοκρατία

Πριν από τις αγορεύσεις των δικηγόρων, αναγνώσθηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Θανάση Παπανικολάου. Σύμφωνα με αυτά, οι Μιαμηλιώτης και Μούσκος συνέταξαν ψεύτικη έκθεση της ΚΥΠ, παραβλάπτοντας με τον τρόπο αυτό τα δικαιώματα του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Περαιτέρω, ο κ.Παπανικολάου, σχολιάζοντας τις αναφορές των συνηγόρων υπεράσπισης για δίωξη κι άλλων προσώπων, υπενθύμισε ότι για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς έχουν διωχθεί ποινικά οκτώ πρόσωπα και έχουν καταδικαστεί έξι. Ανέφερε, ακόμα, πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη ικανή μαρτυρία, ώστε να μπορεί να διωχθεί οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Πάντως, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα κι εναντίον άλλων προσώπων και μελών της ΚΥΠ για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Send this to a friend