
Αυξημένη κίνηση από ντόπιους παραθεριστές για την έλευση του 2016: Πρωτοχρονιά στην Αγία Νάπα!
Αυξημένες είναι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας εν’ όψει Πρωτοχρονιάς.
Παραδοσιακά το θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου παρουσίαζε κίνηση κάθε χρόνο τέτοιες μέρες από ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ωστόσο φέτος οι κρατήσεις, σύμφωνα με την τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, παρουσιάζονται αυξημένες στα ξενοδοχεία τα οποία παρέμειναν ανοικτά κατά τη χειμερινή περίοδο. Εκτός από κατοίκους της Λευκωσίας, οι οποίοι το επόμενο τριήμερο αναμένεται να το περάσουν στην Αγία Νάπα, αυτή την περίοδο παραθερίζουν στην περιοχή Σκανδιναβοί, Γερμανοί και Άγγλοι τουρίστες, κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας.
Ο λειτουργός της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοικτά προσφέρουν ειδικά πακέτα τιμών σε Κύπριους εν’ όψει Πρωτοχρονιάς, την ίδια ώρα που τα πολιτιστικά τμήματα των Δήμων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου κορυφώνουν τις προετοιμασίες τους για τα πλούσια εορταστικά προγράμματα που θα προσφέρουν στους επισκέπτες το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. «Φέτος περιμένουμε στην Αγ. Νάπα περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε άλλη Πρωτοχρονιά τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ.Αβρααμίδης και πρόσθεσε. «Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι σε καλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα έχουμε νέες κρατήσεις.
Οι ξενοδόχοι δηλώνουν ευχαριστημένοι, παρόλο που υπάρχουν περιθώρια για ακόμα καλύτερη κίνηση και περισσότερες διανυχτερεύσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν Κύπριοι επισκέπτες, οι οποίοι δεν διαμένουν σε ξενοδοχεία, διότι διαθέτουν στην περιοχή μας εξοχικές κατοικίες ή φιλοξενούνται σε τέτοιου είδους κατοικίες από φίλους ή συγγενείς».
Ο Πρόεδρος τα Φώτα!
Η αυξημένη κίνηση στην Αγία Νάπα από πλευράς ντόπιων τουριστών αναμένεται να συνεχιστεί και στη γιορτή των Θεοφανίων, λόγω της εκεί παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Τα Θεοφάνια φέτος θα γιορταστούν με κάθε λαμπρότητα στο τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου, γι’ αυτό και η κίνηση από πλευράς τουριστών πιστεύεται πως θα είναι η ανάλογη.
Έρχονται οι ομάδες
Μετά τις γιορτές, σειρά παίρνει ο αθλητικός χειμερινός τουρισμός στην Αγία Νάπα. Και τούτο, διότι σύμφωνα με τις κρατήσεις που ήδη υπάρχουν, από το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσει η κάθοδος των ξένων ποδοσφαιρικών ομάδων για σκοπούς προετοιμασίας. Σύμφωνα με το Λάκη Αβρααμίδη, φέτος ο αριθμός των ομάδων που θα επισκεφθούν την Αγία Νάπα θα είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό κι έχουν γίνει διευθετήσεις ώστε οι προπονήσεις των ομάδων αυτών να μην διεξάγονται μόνο στα γήπεδα του τοπικού αθλητικού κέντρου (ανήκει στο δημαρχείο της Αγίας Νάπας), αλλά και σε γήπεδα γειτονικών κοινοτήτων, προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ομάδων. Φέτος έχουν κάνει κρατήσεις αρκετές ομάδες από τη Ρωσία (πολύ περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά λόγω των ψυχρών σχέσεων της χώρας με την Τουρκία), την Ελβετία, την Σκανδιναβία και από άλλες χώρες της βορείου Ευρώπης.
Η παραμονή των ξένων ομάδων στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου για προετοιμασία θα διαρκέσει μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο.