Mukta Cafe ΄n Bar Culture: Ένα ποιοτικό «ποτάδικο» στην Κλεάνθη Καλογερά, διαβάστε επιλογές που… συναρπάζουν!
Το Mukta Cafe ‘n Bar Culture είναι για εκείνους που αρέσκονται στο ποιοτικό ‘ποτάδικο’, όπου μέσα από προσεκτική μελέτη παρουσιάζονται πολλά εξειδικευμένα μαλτ ουίσκυ, όλα με γευστικές σημειώσεις των μπαρίστας, συλλογή από τζιν σε συνδυασμούς με τόνικ και φρέσκα αρωματικά και φρούτα, αλλά και επιλεγμένα κρασιά από την Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, και Γαλλία.
Εδώ για τους πολύ γνώστες των Μπορντώ κρασιών, μπορείτε να βρείτε και σπάνιες ετικέτες, οι οποίες δεν έχουν αναρτημένη τιμή στον κατάλογο. Παρ’ όλη την εξειδίκευση στις ετικέτες όλων των ποτών, οι τιμές είναι πολύ λογικές. Ενισχύοντας τη γευστική εμπειρία, τα μεζεδάκια ή τάπας έρχονται σε μικρά μπολάκια μέσα σε οριεντάλ δίσκους και προσφέρουν γεύσεις από όλο τον κόσμο σε κρέατα, ψαρικά, λαχανικά και αλοιφές.
Δεν παραλείπονται οι πιατέλες με τυριά και αλλαντικά, αλλά ούτε και τα σπιτικά γλυκά. Η μουσική επένδυση έγινε κατόπιν της έρευνας της θυγατρικής εταιρίας μουσικής Mukta Music και περιστρέφεται σε μουσική για μπαρ με διάθεση. Μέσα σε αυτό το πνεύμα εμφανίζεται και ο resident DJ, αλλά και άλλοι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προσθέτουν την δική τους πινελιά. Το Mukta φέρνει μια άλλη κουλτούρα στη Λάρνακα από τα μπαρ της Αθήνας, του Άμστερνταμ και του Βερολίνου, όπου οι θαμώνες αρέσκονται στο ποιοτικό ποτό, καφέ και μουσική. Ανοικτό από το απόγευμα μέχρι αργά, εκτός Κυριακής που ανοίγει νωρίτερα για καφέ και σπιτικό γλυκό!
Το Μοχίτο από το Μαρόκο, η παραλλαγή του Old Fashioned, αλλά και το τζιν με τα ροδοπέταλα είναι μερικές μόνο από τις εμπνεύσεις των bartenders στο Mukta Cafe ‘n Bar culture στη Λάρνακα. Εκπαιδευμένοι από το Guru Bar Academy και με συνεχή ενίσχυση γνώσεων σε διαλέξεις και επαγγελματικές εκθέσεις, οι bartenders του MuktaCafe ‘n Bar υπόσχονται μια γευστική εμπειρία σε κάθε επίσκεψή σας.
Εδώ παρασκευάζονται σιρόπια από κάρδαμο και τριαντάφυλλο, γαρύφαλλο και κανέλλα, αρωματίζονται τζιν και βότκες, αναμειγνύονται τσάγια και φρούτα, αρωματικά του βουνού, πέρλες/χαβιάρι τριαντάφυλλου και άλλα τόσα με την καθοδήγηση του δημιουργού του σκεπτικού, Πάρι Χριστοφίδη. Είναι επίσης ένα μεγάλο θέμα και ο ειδικός καφές που χρησιμοποιείται, ο Guru Blend, μείγμα από χώρες όπως η Κολομβία, η Ινδία και η Κένυα, ειδικά επιλεγμένος για να ταιριάζει με τις γευστικές συνήθειες των Μεσογειακών! Στο Mukta σερβίρονται και πολλά κρασιά με εξειδικευμένες ετικέτες από τουλάχιστον 30 χρόνια, αλλά και ποιο εύκολες ετικέτες για να συνοδεύσουν μια ποικιλία μεζέδων/τάπας και τυριών.
Είναι ανοικτό από νωρίς το απόγευμα, με ένα μοναδικό περιβάλλον για τη Λάρνακα.