Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Διεθνής πρωτιά για μαθητές από την Κέρκυρα
Διεθνής πρωτιά για μαθητές από την Κέρκυρα

Διεθνής πρωτιά για μαθητές από την Κέρκυρα

[ad_1]

Νικήτρια στον φετινό διεθνή διαγωνισμό «Πρόσωπα της Πληροφορικής – Faces of Computing» στην κατηγορία Γυμνάσια, ανακηρύχτηκε η συνεργατική εφαρμογή του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών Κέρκυρας, για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android με την ονομασία «Neverlost».

Στις 11 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, η Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Computer Science Teachers Association – CSTA) ανακοίνωσε τους νικητές και έδωσε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Γυμνάσια», στην εφαρμογή «Neverlost».

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η Πληροφορική για το κοινό καλό» και επιλέχθηκε επειδή προτρέπει τους μαθητές να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους, σε θέματα έκτος της καθημερινότητάς τους και τον τρόπο που η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Send this to a friend