
[ad_1]
07/12/2015 08:30
Μυρωδάτο φαγητό για τα γιορτινά τραπέζια!
Υλικά
1.300 γραμμάρια χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας σπόρους τσαγιού ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί
2 1/2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
4 σπόρους αστεροειδή γλυκάνισο
3 μικρά ή 1 μεγάλο ξερό κόκκινο τσίλι
2 ξυλάκια κανέλας
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας σως
6-8 ολόκληρες αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδο
6 αποξηραμένα μανιτάρια shiitake κομμένα σε λεπτές φέτες
220 γραμμάρια αποφλοιωμένα κάστανα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τσιγαρίζετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από την κατσαρόλα και αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι στην κατσαρόλα και μειώνετε την θερμοκρασία στο χαμηλό.
Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και γίνει μια πλούσια καραμέλα. Κατόπιν προσθέστε το κρασί και αφήστε να πάρει μια βράση.
Ξανά ρίχνετε το χοιρινό στην κατσαρόλα και συμπληρώστε αρκετό νερό μέχρι να καλύψει σχεδόν το κρέας. Προσθέστε μαζί το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε φέτες, τα μανιτάρια shiitake, γλυκάνισο, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι. Βράζετε ε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πάρει άλλη μια βράση και μετά χαμηλώνετε την εστία στο μέτριο. Κλείστε το καπάκι και μαγειρεύετε για περίπου σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα.
Μετά τη 1 ½ ώρα προσθέστε τα κάστανα αποφλοιωμένα και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το χοιρινό απ΄την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ζεσταίνετε τη σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Γαρνίρετε το χοιρινό με την σάλτσα και τα κάστανα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
[ad_2]
Source link