
[ad_1]
03/12/2015 08:30
Λαχταριστή συνταγή για όλη τη παρέα, για να τους ξετρελάνετε στα γιορτινά τραπέζια!
Υλικά
4 μικρά κοτουπουλάκια
250 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 πράσο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ λίτρο κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές της σούπας λάδι
6 κλωναράκια μαϊντανό
½ λίτρο ζωμό κότας
4 κόκκους πιπέρι
λίγο μπράντι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τις φτερούγες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις φτερούγες και τις σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ.
Ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό και λόγο αλάτι.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 20 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη σάλτσα.
Τοποθετούμε τα κοτοπουλάκια σε ένα πυρίμαχο ταψί, περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό, το μπράντι και τα κάστανα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
[ad_2]
Source link