Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μπορώ να πάω στο Τρόοδος; Τι λέει το Διάταγμα
Μπορώ να πάω στο Τρόοδος; Τι λέει το Διάταγμα

Μπορώ να πάω στο Τρόοδος; Τι λέει το Διάταγμα

Τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος έπεσαν και πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να μεταβούν για να δουν από κοντά το τοπίο.

Τι γίνεται όμως με το lockdown; Ποιοι επιτρέπεται να επισκεφθούν τις περιοχές Τροόδους και για ποιο λόγο;

Το Διάταγμα αναφέρει ότι:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ:

Η πρόσβαση και οι κοινωνικές συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συναθροίσεων, και συγκεκριμένα σε πλατείες, πάρκα, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, παραλίες, πεζόδρομους, κτλ.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες αποκλειστικά για σκοπούς φυσικής άσκησης εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο ενήλικα άτομα εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων και περιορίζονται στους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση.

Επιτρέπεται επίσης η μετάβαση προσώπων σε άλλη Επαρχία, πέραν αυτής που μόνιμα διαμένουν (πρώτη κατοικία), για σκοπούς ατομικής άθλησης στη θάλασσα, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η μετάβαση είναι για εύλογο διάστημα και τα πρόσωπα πρέπει να επιστρέψουν την ίδια μέρα στη μόνιμη κατοικία τους, το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι σε Επαρχίες στις οποίες έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, δεν δύνανται να μεταβούν σε άλλη Επαρχία για σκοπούς φυσικής άθλησης.

Παράλληλα, η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες, με συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατεία Τροόδους και η χιονίστρα είναι στην Επαρχία Λεμεσού αλλά υπάρχουν περιοχές στο Τρόοδος που ανήκουν στην Επαρχία Λευκωσίας.

 

Send this to a friend