Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δημ. Αγίας Νάπας: Αρχίζει τον Μάιο η κάθοδος τουριστών
Δημ. Αγίας Νάπας: Αρχίζει τον Μάιο η κάθοδος τουριστών

Δημ. Αγίας Νάπας: Αρχίζει τον Μάιο η κάθοδος τουριστών

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Περί τα τέλη Μαΐου υπολογίζει ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττος να ξεκινήσει φέτος η κάθοδος των πρώτων τουριστών από το εξωτερικό, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή όσον αφορά τον τουρισμό.

Οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης Αμμοχώστου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών στην Ευρώπη και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι σημαντική κινητικότητα στην άφιξη ξένων επισκεπτών θ’ αρχίσει να προκύπτει από τα τέλη ερχόμενου Μαίου.

Ευχή όλων είναι να υπάρξει θεαματική πρόοδος στο θέμα των εμβολιασμών, ώστε να παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ευρώπη, κυρίως στις χώρες από τις οποίες το νησί μας αντλεί μεγάλο αριθμό περιηγητών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως εάν τα αποτελέσματα των εμβολιασμών είναι ικανοποιητικά, οι προβλέψεις είναι ότι η ελεύθερη Αμμόχωστος και η Κύπρος γενικότερα θα μπορέσουν να προσελκύσουν ένα σημαντικό ποσοστό τουρισμού το διάστημα μεταξύ Ιουνίου – Οκτωβρίου.

Ανέφερε, μάλιστα, πως εάν όλα εξελιχθούν ομαλά με την πανδημία, τότε ενδεχομένως φέτος να ενταχθεί στην τουριστική περίοδο και ο Νοέμβριος, κατά τον οποίο συνήθως επικρατεί καλοκαιρία στην Κύπρο. Σχολιάζοντας το παρατεταμένο λουκέτο στις τουριστικές επιχειρήσεις της Αγ. Νάπας, ο Χρ. Ζαννέττος δήλωσε πως ένα σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων αυτών δεν δούλεψε καθόλου το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας πως οι μεγαλύτερες επιπτώσεις παρατηρήθηκαν στην εσωτερική περιφέρεια του δήμου, όπου διαχρονικά ο χρόνος λειτουργίας εστιατορίων, καταστημάτων και συγκροτημάτων διαμερισμάτων ήταν περιορισμένος, σε σύγκριση με τους εμπορικούς δρόμους και την παραθαλάσσια ακτογραμμή, όπου τα ξενοδοχεία λειτουργούσαν για περίπου επτά μήνες το χρόνο.

«Είναι γεγονός πως η πανδημία επηρέασε σημαντικά πολλές επιχειρήσεις, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στα όρια χρεωκοπίας. Ο δήμος μας έχει πάρει κάποια μέτρα στήριξης όσον αφορά τις φορολογίες, ωστόσο η μείωση και μόνο μιας φορολογίας δεν καθορίζει την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης», ανέφερε με νόημα ο κ. Ζαννέττος. Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι σύντομα αρχίζει το μεγάλο έργο ανάπλασης της οδού Τεύκρου Ανθία, το οποίο με την ολοκλήρωση του την επόμενη διετία αναμένεται να δώσει ανάσα πνοής στις επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο κέντρο του τουριστικού θερέτρου.

Send this to a friend