Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ολόκληρο κοιμητήριο της αρχαιότητας ανακαλύφθηκε κάτω από την οδό Πετράκη Κυπριανού, στη Λάρνακα, στα πλαίσια των έργων για τη Β΄ φάση του αποχετευτικού συστήματος. Η ανακάλυψη πολλών και σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων στην συγκεκριμένη οδό, η οποία ενώνει τις ενορίες Μητρόπολης και Προδρόμου, προκαλεί, όπως ήταν φυσικό, καθυστερήσεις στην πλήρη λειτουργία του μεγάλου αντλιοστασίου όμβριων υδάτων S9, που ανεγείρεται στην περιοχή Προδρόμου.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι λόγω των καθυστερήσεων που προκύπτουν στην Πετράκη Κυπριανού, το μεγάλο αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων S9 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2021 μαζί μ’ ένα μόνο μέρος του δικτύου ομβρίων υδάτων της γύρω περιοχής. Θα παραμείνει, δηλαδή, σ’ εξέλιξη το δίκτυο ομβρίων υδάτων στην οδό Πετράκη Κυπριανού, όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικές αρχαιότητες με πολύ μεγάλη συχνότητα.

«Το συγκεκριμένο δίκτυο στην Πετράκη Κυπριανού εντάσσεται στα πλαίσια λειτουργίας του μεγάλου αντλιοστασίου S9. Το δίκτυο αυτό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα, καθότι έχει ανακαλυφθεί ολόκληρο αρχαίο νεκροταφείο κάτω από τον δρόμο αυτό. Ως εκ τούτου, θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να απομονωθούν τα αρχαία και να καθαριστούν τ’ αυλάκια. Ο Διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας είπε ότι στην οδό Π. Κυπριανού υπολείπονται ακόμα 170 μέτρα για τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων, διαμετρήματος 1,6 μέτρα.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας για εξυπηρέτηση των συνδημοτών και επισκεπτών στη Λάρνακα, ανακοινώνει ότι από σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021, η στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης (παρκόμετρα και μηχανές pay and display) στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου και Περιοχή Μακένζι, θα είναι δωρεάν.
Τονίζεται ότι η παράνομη στάθμευση θα καταγγέλλεται.

 

Και τέλος η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου, ανακοινώνει τη διοργάνωση τεσσάρων διαδικτυακών συζητήσεων με θέμα «Κυκλική Οικονομία». Το έργο στοχεύει στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον τουριστικό τομέα, δίνοντας έμφαση στους τομείς της βιώσιμης κινητικότητας, ενεργειακής απόδοσης και τη διαχείριση του νερού και αποβλήτων.

Η εναρκτήρια διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 το πρωί και θα έχει τίτλο «Κυκλική Οικονομία – προκλήσεις και καλές πρακτικές». Η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση αποτελεί την έναρξη μιας σειράς αντίστοιχων συζητήσεων με βασικό πυλώνα την Κυκλική Οικονομία. Θα ακολουθήσουν άλλες 3 και η κάθε μία θα έχει ξεχωριστή θεματολογία η οποία θα αφορά συγκεκριμένους κλάδους και δραστηριότητες ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι τομείς.

 

Send this to a friend