Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο έξι ημερών, εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον 23χρονου από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, μετά από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από την EUROPOL, σύμφωνα με την οποία χρήστης λογαριασμού σε διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλε σε άλλο χρήστη της ίδιας πλατφόρμας, τρία αρχεία εικόνας με παιδική πορνογραφία. Ανακρινόμενος ο 23χρονος, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές τη διάπραξη των αδικημάτων.

 

Εξάλλου το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι χρόνων 40χρονο, από την Πάφο, ο οποίος στις 26 περασμένου Αυγούστου είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω σε αποθήκη στο Ζύγι, έχοντας στην κατοχή του περίπου ένα κιλό κάνναβης, με σκοπό να το προμηθεύσει σε άλλα πρόσωπα. Ο κατηγορούμενος είχε και προηγούμενες καταδίκες για υποθέσεις ναρκωτικών.

 

Παραδόθηκε επίσημα η οδό Αρμενικής Εκκλησιάς, η οποία εμπίπτει στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ στο Κέντρο της Λάρνακας». Το έργο αυτό αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο αστικό κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από άτομα με ειδικές ανάγκες. Η οδός Αρμενικής Εκκλησίας έχει ανοίξει και είναι σε χρήση από το κοινό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ο δρόμος έχει πλακοστρωθεί, περιμετρικά οι πεζόδρομοι έχουν δεντροφυτευτεί με συνολικά 12 δέντρα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και 40 ανθώνες. Στα πλαίσια του ίδιου έργου, στο παρόν στάδιο εκτελούνται εργασίες γύρω από το Μεσαιωνικό Κάστρο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια, 126 χιλιάδες ευρώ. Η ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ΑμεΑ αποτελεί ένα από τα έργα υποδομής που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, με στόχο τον εξωραϊσμό του εμπορικού αστικού κέντρου της Λάρνακας.

Ένα άλλο έργο που αναμένεται να προσελκύσει κόσμο στο κέντρο της πόλης είναι η νέα δημοτική αγορά, στο τέρμα της οδού Ερμού, η οποία υπολογίζεται να είναι έτοιμη τους πρώτους μήνες του 2021.

Σημαντικό έργο που θ’ αλλάξει την όψη του αστικού κέντρου θεωρείται και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, παρά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, το οποίο επίσης βρίσκεται σ’ εξέλιξη.

Send this to a friend