Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η ιστορία…να λέγεται! «Μίλα μου Ιστορικά – για γυμνάσιο»
Η ιστορία…να λέγεται!   «Μίλα μου Ιστορικά – για γυμνάσιο»

Η ιστορία…να λέγεται! «Μίλα μου Ιστορικά – για γυμνάσιο»

Η νέα διαδικτυακή σειρά ηχογραφημένων διαλέξεων για το μάθημα της Ιστορίας Γυμνασίου από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, με συνδιοργανωτή το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η ιστορία μπορεί να γράφεται σε τόμους βιβλίων, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να ξεφυλλίσεις ούτε έναν. Παρόλα αυτά θα είσαι σε θέση μέσα σε λίγα λεπτά να μάθεις σημαντικές πληροφορίες για την εποχή του Λίθου στην Ελλάδα όπως και για την εποχή του Λίθου και την Χαλκολιθική εποχή στην Κύπρο, να γνωρίσεις με ποιου αυτοκράτορα το όνομα συνδέθηκε η μετάβαση από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη, να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου για την εποχή του Διαφωτισμού καθώς και άλλα πολλά. Πως;

Μια μοναδική ευκαιρία να μάθεις ιστορικά γεγονότα με έναν σύγχρονο τρόπο, σε αυτή την περίπτωση από το κινητό, το τάμπλετ ή τον ηλεκτρινό υπολογιστή σου, προσφέρει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας -πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης- με τον τίτλο «Μίλα μου Ιστορικά για το Γυμνάσιο».

Η νέα διαδικτυακή σειρά ηχογραφημένων διαλέξεων για το μάθημα της Ιστορίας Γυμνασίου, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής μας, αποτελείται από ηχογραφημένες διαλέξεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Μέση Εκπαίδευση, με μέγιστη διάρκεια 10-15 λεπτά, οι οποίες επικεντρώνονται σε θεματικές ενότητες/κεφάλαια, που άπτονται της ύλης του μαθήματος της Ιστορίας των τριών τάξεων Γυμνασίου.

Η σειρά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα φιλική στον μαθητή, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Οι ηχογραφημένες διαλέξεις εμπλουτίζονται με την προσθήκη πρωτογενών πηγών. Επίσης, το γραπτό κείμενο κάθε διάλεξης είναι προσβάσιμο στους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι ηχητικές παρουσιάσεις της σειράς «Μίλα μου Ιστορικά για το Γυμνάσιο», έρχονται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως προς την διδασκαλία στην τάξη και να αποτελέσουν χρήσιμο υλικό για σκοπούς επανάληψης κατά την περίοδο προετοιμασίας για τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις. Θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Συνδέσου τώρα και άκουσε τα πρώτες ηχητικές παρουσιάσεις που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα:

 

http://istom.schools.ac.cy/index.php/el/draseis/mila-mou-istorika

για τα κεφάλαια:

 

  • Η εποχή του Λίθου στην Ελλάδα, Η εποχή του Λίθου και Χαλκολιθική εποχή στην Κύπρο για την Α΄ τάξη Γυμνασίου
  • Από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη για τη Β΄ τάξη Γυμνασίου
  • Η εποχή του Διαφωτισμού (σε δύο μέρη) για την Γ΄ τάξη γυμνασίου

 

Εναλλακτικά μπορείς να τις ακούσεις και από την πιο κάτω πλατφόρμα, γράφοντας

«Mίλα μου ιστορικά – για το γυμνάσιο»

 

  • Buzzsprout

 

 

__________________________________________________

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

Send this to a friend