Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σφαιρική πλοήγηση στη Λάρνακα
Σφαιρική πλοήγηση στη Λάρνακα

Σφαιρική πλοήγηση στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας καινοτομίας που αφορά τον διαδικτυακό περίπατο στα διάφορα σημεία αναφοράς της Λάρνακας. Μετά την εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος Larnaka Storytelling Statues (είναι οι προτομές και τ’ αγάλματα που μιλούν κι εξιστορούν την ιστορία τους), το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα κι επεκτείνεται ώστε να καλύψει πολλά σημεία αναφοράς της πόλης, η νέα πρωτοβουλία της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής αφορά την ψηφιοποίηση της διαδρομής Larnaka Cultural Walk (Πολιτιστικός Περίπατος Λάρνακας), που επίσης για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Κύπρο.

Η υπό αναφορά διαδρομή μετατράπηκε σε ψηφιακή μορφή 360° και προσφέρει ένα πρωτοποριακό τρόπο περιήγησης στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν μ’ ένα μοναδικό τρόπο σε 30 σημεία αναφοράς της Λάρνακας μέσω τριών κατηγοριών περιπάτων, με την ονομασία «παραλιακό μέτωπο και κέντρο της πόλης», «αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία» και «φύση και πολιτισμός».

Πατώντας στο κάθε σημείο αναφοράς που βρίσκεται στην πανοραμική εικόνα ολόκληρης της πόλης, ο χρήστης μεταφέρεται στο συγκεκριμένο σημείο όπου μπορεί να περιηγηθεί μέσω αναλυτικότερης σφαιρικής φωτογραφίας.

Επιπρόσθετα, για το κάθε αξιοθέατο ξεχωριστά παρέχεται η δυνατότητα εκτενέστερης πληροφόρησης, όπως βασικά ιστορικά στοιχεία, ωράρια λειτουργίας, τέλη εισόδου, στοιχεία επικοινωνίας κ.α. Με μια πρώτη ματιά στον χάρτη, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι η Λάρνακα είναι διάσπαρτη με πληθώρα πολιτιστικών θησαυρών, τα οποία βρίσκονται μεταξύ τους σε πολύ μικρές αποστάσεις. Αυτό αναδεικνύει εμφανώς το προτέρημα και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λάρνακας ως μια βολικά συμπαγής κι ενδιαφέρουσα τουριστική πόλη.

Ο διαδραστικός αυτός χάρτης είναι προσβάσιμος τόσο από υπολογιστή, όσο και από κινητό τηλέφωνο ή tablet μέσω της σελίδας http://culturalwalk.virtuallarnakaregion.com/ .

To έργο υλοποίησε για λογαριασμό της Εταιρείας Τουρισμού Λάρνακας η τοπική εταιρεία «The 360 Production by Okkas & Vrachimis» και στηρίχθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Send this to a friend