Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο Πιλοτικό πρόγραμμα δίκαιης τιμολόγησης απορριμμάτων ο Δήμος Λάρνακας
Στο Πιλοτικό πρόγραμμα δίκαιης τιμολόγησης απορριμμάτων ο Δήμος Λάρνακας

Στο Πιλοτικό πρόγραμμα δίκαιης τιμολόγησης απορριμμάτων ο Δήμος Λάρνακας

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Pay as you throw», δηλαδή «Πληρώνω όσο πετάω», στα πλαίσια του έργου «Life» θα συμμετάσχει ο Δήμος Λάρνακας.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει σαν στόχο την εξαγωγή πληροφοριών και συμπερασμάτων για την υιοθέτηση μιας δίκαιης τιμολόγησης των απορριμμάτων, την επίτευξη μείωσης της παραγωγής τους και την ορθότερη διαλογή τους. Για σκοπούς πιλοτικής εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, έχει επιλεγεί η ενορία του Αγίου Νικολάου και η περιοχή γύρω από το K-Cineplex. Περίπου 250 νοικοκυριά από τις περιοχές αυτές έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Λάρνακας, γι’ αυτό και ήδη τους έχουν παραχωρηθεί δωρεάν κάδος απορριμμάτων χωρητικότητας 56 λίτρων, ειδικές σακούλες απορριμμάτων καθώς και ειδικά αυτοκόλλητα σήμανσης του προγράμματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας, η πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Pay as you throw» άρχισε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει για περίοδο τριών μηνών. Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται στη Λάρνακα και το πρόγραμμα ανακύκλωσης από τα νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το τέλος του 2023, όλα τα νοικοκυριά στην Κύπρο θα υποχρεωθούν να εφαρμόζουν την πιο πάνω πρακτική, δηλαδή της δίκαιης τιμολόγησης των απορριμμάτων και της ορθότερης διαλογής τους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend