Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εργοτάξια σε Μητρόπολη και Αι Γιάννη στη Λάρνακα
Εργοτάξια σε Μητρόπολη και Αι Γιάννη στη Λάρνακα

Εργοτάξια σε Μητρόπολη και Αι Γιάννη στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μ’ εργοτάξια μοιάζουν οι περιοχές Μητρόπολης και Αι Γιάννη, στη Λάρνακα, καθότι είναι αρκετά τα ανοικτά μέτωπα όσον αφορά τα κατασκευαστικά έργα για το αποχετευτικό σύστημα. Τη δεδομένη στιγμή είναι σ’ εξέλιξη δύο συμβόλαια. Το πρώτο αφορά τις οδούς Πετράκη Κυπριανού και Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα συλλογής όμβριων υδάτων, ενώ το δεύτερο αφορά την οδό Βασίλη Μιχαηλίδη και τις περιοχές παρά το Δήμο Λύσης και την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, όπου γίνονται έργα καθαρισμού των αυλακιών από τα αρχαία, προκειμένου να ξεκινήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο, με νέα συμβόλαια, τα έργα του αποχετευτικού.

Στο μεταξύ, σε πρόσφατη συνεδρία του, το ΣΑΛ ενέκρινε εισήγηση ειδικών, με την οποία εντός των επόμενων 6-8 μηνών θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν μικρά τοπικά αντλιοστάσια σε περιοχές του συμβολαίου C12, δηλαδή στις περιοχές Σταυροβουνίου και Μητρόπολης.

Ο διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στο LarnakaOnline ότι σκοπός αυτών των μικρών αντλιοστασίων θα είναι η εξυπηρέτηση περιοχών, τα δίκτυα λυμάτων των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί. «Με τη λειτουργία των τοπικών αντλιοστασίων, αναμένεται να συνδεθεί με το αποχετευτικό σύστημα πέραν του 50% των υποστατικών που βρίσκονται στις υπό αναφορά περιοχές», συμπλήρωσε ο κ.Χατζηχαραλάμπους.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής του ΣΑΛ, πρόκειται για ένα ενδιάμεσο μέτρο μέχρι τη συμβατική ολοκλήρωση του συμβολαίου, δηλαδή την ολοκλήρωση όλων των αποχετευτικών έργων στις εν λόγω περιοχές. Όσον αφορά την ενορία της Χρυσοπολίτισσας, η οποία επίσης είναι μια περιοχή όπου ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το αποχετευτικό, ο κ.Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι τα έργα θα καθυστερήσουν και υπολογίζεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη του 2021.

Η Γ΄ φάση

—————–

Σε σχέση με τη Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, είναι σ’ εξέλιξη οι μελέτες όσον αφορά τις περιοχές ανατολικά του αεροδρομίου, δηλαδή το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και την κοινότητα Κιτίου. Στην Γ΄ φάση του ΣΑΛ έχουν συμπεριληφθεί ο Δήμος Αραδίππου και οι περιοχές Λειβαδιών – Ορόκλινης.

Send this to a friend