Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αναβολή μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, δόθηκε στην υπόθεση των δύο γιατρών των Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια σε σχέση με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή από τα Κλαυδιά, που συνέβη τον Μάιο του 2018.

Η δίκη των γιατρών ήταν ορισμένη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, με την κατηγορούσα αρχή να κλητεύει για να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας τρία μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις για διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο, λόγω του αυξημένου αριθμού ατόμων, πέραν των έξι, που θα έπρεπε να ήταν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, αριθμός που θα παραβίαζε το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού, η δικαστής αναγκάστηκε να αναβάλει τη δίκη.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν ελέγχου για τον κορωνοϊό με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και με στόχο τον έλεγχο περισσότερων πολιτών σε περισσότερες περιοχές, το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε δειγματοληψίες στη Λάρνακα.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο και την Κυριακή μεταξύ των ωρών 9.00 το πρωί και 5.00 το απόγευμα στην Πλατεία Ευρώπης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα με προτεραιότητα, σε όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

 

Και τέλος αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα τελετή υπογραφής της τελικής συμφωνίας, μεταξύ κράτους και επενδυτή για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας που θα γινόταν στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω του περιορισμού του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου.

Send this to a friend