Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Αριστοφάνης τόσος δα!: Μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει τα παιδιά
Αριστοφάνης τόσος δα!: Μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Αριστοφάνης τόσος δα!: Μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Ο “Αριστοφάνης τόσος δα” είναι μια μεγάλη παράσταση. Μεγάλη σε ταλέντο πάνω και πίσω απ’ τη σκηνή, μεγάλη σε φαντασία, ευρηματικότητα και ψυχαγωγική αξία, μεγάλη σε ουσία και βάθος…
Μαρίνος Νομικός, Avant Garde 26/10/2020

Ο Σιλβέστρος […] κόβει, συρράβει, αλλάζει μεγέθη και αναλογίες, εισάγει τη μορφή Αριστοφάνη- οδηγού, προσθέτει πεζό λόγο και στίχους, βρίσκει κατάλληλα σημεία για την εναλλαγή της αφήγησης με τα μουσικο-χορευτικά, ισορροπεί μεταξύ αφηγηματικού και διασκεδαστικού στοιχείου και κυρίως προσπαθεί να βρει κώδικα επικοινωνίας με τους μικρούς του θεατές.

Το πλούσιο μουσικό στοιχείο (σύνθεση-διδασκαλία Χριστίνας Αργύρη), οι μουσικές ικανότητες των τραγουδιστών και οργανοπαιχτών ηθοποιών, και το χιούμορ με τα διάφορα είδη και ύφη μουσικής αποτελούσαν ουσιαστικό μέρος της ταυτότητας της παραγωγής.

Γεμάτη τραγούδια, ζωντανή μουσική, χορό, χρώματα αλλά και περιεκτικά μηνύματα, η παράσταση έχει ήδη αγαπηθεί από τους μικρούς και μεγάλους θεατές, που απολαμβάνουν το χιούμορ, την ανατρεπτική διάθεση και το ταλέντο των ερμηνευτών της. Με φαντασία και ευρηματικότητα, αναπλάθεται μοναδικά ο θαυμαστός και παραμυθένιος κόσμος του αρχαίου κωμωδιογράφου, από τον οποίο δεν απουσιάζει το παιχνίδι, το όνειρο και οι αναφορές στη σημερινή πραγματικότητα.

Αριστοφανικοί ήρωες ζουν μεγάλες και μικρές περιπέτειες, αγωνίζονται, ξεπερνούν εμπόδια, τα παθήματά τους γίνονται μαθήματά μας, ενώ οι παρεξηγήσεις και οι ανατροπές γεννούν ασταμάτητα σπαρταριστές κωμικές καταστάσεις.

Ο Αριστοφάνης με όχημα το γέλιο μάς διδάσκει πώς να γίνουμε καλύτεροι και πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι και πολίτες.

Η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη μεταμορφώνεται και ξεφαντώνει, έτοιμη να μοιραστεί μοναδικές στιγμές γέλιου με τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Στίχοι τραγουδιών: Κώστας Σιλβέστρος
Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Χορογραφία-Κίνηση: Λία Χαράκη
Ειδικές κατασκευές: Ελένη Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανη Μουρούζη
Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Στέφανος Νεάρχου
Δημιουργία ηχητικών εφέ – Ηχογράφηση: Jean-Paul Sacy

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Πηνελόπη Βασιλείου, Γιώργος Ευαγόρου, Στέλιος Καλλιστράτης, Κλείτος Κωμοδίκης, Ελένη Σιδερά, Στέλλα Φιλιππίδου, Μαρία Φιλίππου/Στέφανη Μουρούζη (από 15/11 έως 29/11)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Ευχαριστούμε τη Σωσάννα Τουμάζου, τον Πέτρο Κουρτελλάρη και τη Φωτεινή Μάτση για τη βοήθειά τους στις ειδικές κατασκευές.

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
κάθε Σάββατο, 15:00 και Κυριακή, 10:30
Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, 15:00
– Οι παραστάσεις στη Λευκωσία στις 22 Νοεμβρίου θα είναι με ελληνικούς υπέρτιτλους και στις 29 Νοεμβρίου θα είναι με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους

Πληροφορίες / Εισιτήρια
– Λευκωσία: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00), και ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
– Λάρνακα: Ηλεκτρονική προπώληση 10 μέρες πριν την παράσταση στη σελίδα www.thoc.org.cy

Τιμές Εισιτηρίων: €6 (παιδιά και γονείς)

▪Οι θεατές παρακαλούνται να προσέλθουν στο θέατρο 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.
▪Δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής προκράτησης θέσεων.
▪H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εκ μέρους των θεατών με την είσοδό τους στο θέατρο, κατά τη μετακίνησή τους στους κοινόχρηστους χώρους, κατά τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και κατά την αποχώρησή τους από το θέατρο.


Send this to a friend