Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε χθες η απονομή βραβείων στους Επιτυχόντες του Διαγωνισμού Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ» στη Λάρνακα, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη, αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων του Δήμου Λάρνακας.
Το Δημοτικό Πάρκο «ΣΑΛΙΝΑ», θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην κατοικίας του Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες.Το έργο δύναται να προταθεί για απορρόφηση κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2021 – 2027».

 

Και να περάσουμε σε ένα άλλο θέμα που είχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό εδώ στο Πρωτοσέλιδο αλλά και στο LarnakaOnline, που αφορά μια πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου, με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, την Europa Donna και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, για δημιουργία της πρώτης Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στην Λάρνακα.

Η Μονάδα θα εξυπηρετεί τους Καρκινοπαθείς των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα κέντρο στις Επαρχίες αυτές, για να παρέχει φροντίδα στους Καρκινοπαθείς.

Ενώ αρχικά η Μονάδα είχε λάβει την επίσημη γραπτή έγκριση των αρμόδιων φορέων η γραφειοκρατία, αλλά και η αλλαγή σχεδίων για τον χώρο που είχε δεσμευτεί για την Μονάδα καθυστερούν την υλοποίηση της. Παρόλες τις αλλαγές οι σύνδεσμοι ασθενών έχουν ζητήσει να υποδειχθεί άλλος χώρος, για την δημιουργία της Μονάδας, αλλά αυτό το αίτημα δεν έχει απαντηθεί ακόμη από τον ΟΚΥΠΥ.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει σταλεί επιστολή – τελεσίγραφο από τους Συνδέσμους ασθενών προς τους αρμόδιους του ΟΚΥΠΥ χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Παρόλο ότι υπάρχει γραπτή δέσμευση του ΟΚΥΠΥ για υλοποίηση του έργου και υπάρχει η βούληση από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Λάρνακας και τους λειτουργούς του για υλοποίηση της Μονάδας.

Πάντος από ότι πληροφορούμαστε τόσο ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Αποστόλου, όσο και οι Σύνδεσμοι Καρκινοπαθών δεν προτίθενται να επιτρέψουν την ακύρωση του έργου και θα αντιδράσουν δυναμικά.

 

Και να κλείσουμε με τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Σήμερα στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος στη Λάρνακα, θα πραγματοποιηθεί ο Πάνδημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δήμος Αραδίππου θα γιορτάσει την εθνική επέτειο, αύριο Τετάρτη, στην εκκλησία Αποστόλου Λουκά με πανηγυρική δοξολογία στις 9.00 το πρωί. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμος Αθηένου, θα τιμήσει την Εθνική Επέτειο με πανηγυρική Δοξολογία στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου.

Και τέλος στο Δήμο Λευκάρων η πανηγυρική Δοξολογία θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Λεύκαρα.

Send this to a friend