Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η πανδημία επηρέασε την προσέλευση σκαφών στη μαρίνα
Η πανδημία επηρέασε την προσέλευση σκαφών στη μαρίνα

Η πανδημία επηρέασε την προσέλευση σκαφών στη μαρίνα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε σημαντικό βαθμό έχει επηρεάσει την προσέλκυση σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Αγίας Νάπας η πανδημία. Η μεγαλύτερη ζήτηση παρατηρείται από ιδιοκτήτες σκαφών γειτονικών χωρών (Ισραήλ, Λίβανος) καθώς και από αραβικές χώρες, ωστόσο η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού έχει φρενάρει, προσωρινά, την έλευση των πολυτελών σκαφών στην Κύπρο και παράλληλα έχει μειώσει τον ναυτικό τουρισμό στην περιοχή.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο διευθυντής της μαρίνας Κωνσταντίνος Φυτίρης είπε ότι η μαρίνα Αγ. Νάπας είναι μια… «έξυπνη» μαρίνα, η οποία προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες είτε σ’ επενδυτές, είτε σε ξένους επισκέπτες που φθάνουν στο νησί με τα σκάφη τους. Παρόμοιες υπηρεσίες, πρόσθεσε, δεν είναι σε θέση να παρέχουν μαρίνες άλλων γειτονικών χωρών. «Είναι γι’ αυτό τον λόγο που ήδη έχουμε πολλά αιτήματα για ελλιμενισμό πολυτελών σκαφών στη μαρίνα μας. Εφόσον ξεπεραστεί το πρόβλημα με την πανδημία, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα έχουμε πάρα πολλούς πελάτες από τις γειτονικές χώρες», σημείωσε.

Όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση στη μαρίνα, τα πλείστα σκάφη αναψυχής που βρίσκονται ελλιμενισμένα προέρχονται από το Ισραήλ και το Λίβανο, ενώ υπάρχουν και σκάφη Κυπρίων ιδιοκτητών. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν το πρώτο από τη λειτουργία της μαρίνας Αγ. Νάπας. Λόγω του κορωνοιού, η έλευση σκαφών δεν ήταν στον βαθμό που αρχικά αναμενόταν.

Σύμφωνα με τον κ.Φυτίρη, υπήρξαν και ολιγοήμερες αφίξεις Κυπρίων ιδιοκτητών σκαφών, οι οποίοι παραθέριζαν στην περιοχή.

Όσον αφορά για την πληρότητα της μαρίνας τους προσεχείς μήνες, αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία εξάπλωσης του ιού όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι τρεις φάσεις

———————–

Ο Κωνσταντίνος Φυτίρης δήλωσε στο κρατικό κανάλι ότι η μαρίνα της Αγίας Νάπας χωρίζεται σε τρεις φάσεις και ήδη η Α΄ φάση, που αφορά τα λιμενικά έργα, έχει αποπερατωθεί. Όπως εξήγησε, κάθε φάση που θα αποπερατώνεται, θα τίθεται άμεσα σε λειτουργία και ταυτόχρονα θ’ απομονώνεται από τα υπόλοιπα εργοτάξια που θα συνεχίσουν να είναι σ’ εξέλιξη.

Η Β΄ φάση του έργου αφορά το εμπορικό κομμάτι της μαρίνας, δηλαδή τα καταστήματα και τα εστιατόρια που θα κατασκευαστούν. Εκτιμάται ότι η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Η Γ΄ φάση συμπεριλαμβάνει τις εργασίες για το οικιστικό τμήμα του έργου, δηλαδή τους πύργους με τα πολυτελή διαμερίσματα και τις επαύλεις. Οι κατασκευαστικές εργασίες είναι σ’ εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2021, το αργότερο αρχές του 2022.

Send this to a friend