Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης δέκα ετών σε άνδρα ηλικίας 34 ετών, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε επτά κατηγορίες, που αφορούν παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, δηλαδή 6 κιλών περίπου κάνναβης, παράνομη κατοχή κάνναβης με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, πλαστοπροσωπία, πλαστογραφία εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, επίθεση με σκοπό τη ματαίωση νόμιμης σύλληψης και κράτησης και άρνηση παραχώρησης δειγμάτων γραφής.

Επιβάλλοντας την ποινή δεκαετούς φυλάκισης, το κακουργιοδικείο επισήμανε ότι ο 34χρονος δεν ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την επιχείρηση προμήθειας των ναρκωτικών (που ανήκαν σε τρίτους) και ότι απλά εκτελούσε χρέη μεταφορέα.

Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «ο κατηγορούμενος, ως μεταφορέας, εκτέλεσε τον δικό του σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια διασποράς των ναρκωτικών στην κοινωνία έναντι αμοιβής δυόμισι χιλιάδων ευρώ».

Ερπετό, ευτυχώς ακίνδυνο (δρόπης), δάγκωσε καθηγήτρια του Γυμνασίου Δροσιάς στη Λάρνακα, όταν εισήλθε στην αίθουσα των καθηγητών. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου της χορηγήθηκε προληπτική φαρμακευτική αγωγή κι επέστρεψε σπίτι της, αφού έλαβε τριήμερη άδεια για προληπτικούς λόγους.

Στο γυμνάσιο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας παρέλαβαν το ερπετό, το οποίο είναι προστατευόμενο είδος, και το μετέφεραν στην περιοχή της αλυκής όπου είναι το φυσικό του περιβάλλον.

Όπως έχουμε ενημερωθεί, ο δρόπης δεν φέρει δηλητήριο, είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο, αλλά έχει ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά όταν ενοχληθεί.

Ήδη η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει την Σχολική Εφορεία Λάρνακας για το περιστατικό, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, ώστε να κλείσουν αποτελεσματικά οι όποιες «προσβάσεις» έχουν δημιουργηθεί από τα εγκαταλελειμμένα παραπλήσια υποστατικά προς το σχολείο, για να μην παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Παράλληλα, η διεύθυνση του σχολείου, αλλά και οι περίοικοι ζητούν όπως κατεδαφιστούν τα παλιά, εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά υποστατικά που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του γυμνασίου, ώστε να καθαρίσει η γύρω περιοχή.

 

O Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, απέσπασε 14 βραβεία, στα Sports Marketing Awards2020 που πραγματοποιήθηκαν σε ειδική τελετή στην Αθήνα, ανεβάζοντας συνολικά τις βραβεύσεις του σε 36 και σε μόλις τρία χρόνια.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έγινε πλέον θεσμός στην πόλη μας και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ο Radisson Blu, επιβραβεύθηκε με ιδιαίτερα τιμητικά λάβαρα από τους διοργανωτές, τοποθετώντας τη διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά, στα υψηλότερα βάθρα των πρωταθλητών στον τομέα του αθλητισμού.

Send this to a friend