Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 5 ροφήματα για το πρωί εάν θέλετε να σταματήσετε τον καφέ
5 ροφήματα για το πρωί εάν θέλετε να σταματήσετε τον καφέ

5 ροφήματα για το πρωί εάν θέλετε να σταματήσετε τον καφέ

Ένα healthy lifestyle προϋποθέτει ότι έχετε πάρει την απόφαση να αφήσετε πίσω σας όλες τις συνήθειες που σαμποτάρουν τον οργανισμό σας και να πορευθείτε επιλέγοντας organic ροφήματα, αλλά και τροφές γεμάτες θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω θ’ ανακαλύψετε προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να πείτε ένα «όχι» στον καφέ, κάνοντας ταυτόχρονα το πρωινό ξύπνημα, απολαυστικότερο!

Bone Broth 

To αγαπημένο ρόφημα των stars που ακούει στο όνομα Bone Broth, είναι φτιαγμένο από ζωμό κρέατος το οποίο έχει σιγοβράσει για 10 έως 20 ώρες με βότανα, λαχανικά και μπαχαρικά. Οι εξαιρετικές του ιδιότητες το κατατάσσουν ανάμεσα στις top επιλογές με την υψηλή περιεκτικότητά του σε κολλαγόνο, αντιφλεγμονώδεις ουσίες αλλά και αμινοξέα να ενισχύουν στο μέγιστο τις λειτουργίες του οργανισμού.

Chai Tea

Το όνομα “chai” είναι στην πραγματικότητα η Ινδική λέξη για το “τσάι”. Τα παραδοσιακά συστατικά αυτού του ροφήματος -που σερβίρεται πάντα με γάλα- περιλαμβάνουν μαύρο τσάι αναμεμειγμένο με καρυκεύματα, όπως κανέλα, κάρδαμο, πιπερόριζα και μαύρα πιπέρι. Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής γνωρίζουν πως τα διαφορετικά υλικά που περιέχει μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να ελαττώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης. Θεωρείται ιδανικός αντικαταστάτης της καφεΐνης.

Immunity Tea και Detox

Με τις ιώσεις να βρίσκονται στο peak τους το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα ρόφημα που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Υπάρχει, λοιπόν, μια φυσική παρασκευή από βότανα και μπαχαρικά που θα γίνει ο πρωινός σας σύμμαχος! Το Fire-Cider Tonic θα γίνει και η δική σας αγαπημένη on-the-go συνήθεια. Προσθέστε τα υλικά σε ένα μπρίκι και βράστε τα για λίγα λεπτά (φρέσκο τζίντζερ σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο δεντρολίβανο, 2 jalapenos, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 2 μπαστούνια κανέλας, χυμό από μισό πορτοκαλί και από 1 λεμόνι, λίγο ξύδι, και 100γρ μέλι), ανακατέψτε το μείγμα, σουρώστε το και απολαύστε το καθώς διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 6 εβδομάδες! Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, σας δίνει το energy boost που χρειάζεστε και λειτουργεί ως ασπίδα κατά των ιώσεων.

Fresh Juice

Οι φυσικοί χυμοί -ειδικά ο χυμός πορτοκάλι που αποτελεί την πιο εύκολη επιλογή- είναι η ιδανική λύση για να αντικαταστήσετε τον πρωινό σας καφέ. Δροσιστικοί, γεμάτοι απαραίτητες βιταμίνες και απόλυτα γευστικοί! Μην ξεχνάτε ότι για να προσλάβει ο οργανισμός σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία θα πρέπει να καταναλώνετε το φρεσκοστυμμένο αυτό ρόφημα, 20 λεπτά πριν από το γεύμα σας και αμέσως αφού το ετοιμάσετε.

Water with Lemon

Όταν καταναλώνετε με άδειο στομάχι το “μαγικό φίλτρο” που ονομάζεται νερό με λεμόνι, καταφέρνετε να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσετε την πέψη τον τροφών κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας και να καταπολεμήσετε τυχόν φλεγμονές. Αυτό το ρόφημα στο οποίο ορκίζονται η Gwyneth Paltrow, η Beyoncé, η Jennifer Aniston η Gisele Bündchen, αλλά και πολλές άλλες διάσημες stars του Hollywood, θα ενθουσιάσει όχι μόνο εσάς αλλά και τον οργανισμό σας. Δοκιμάστε να το βάλετε στην καθημερινότητά σας και σε συνδυασμό με την αποχή από τον καφέ, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Send this to a friend