Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Α. Βύρας στο LarnakaOnline για τις τσίγκινες παράγκες στο κέντρο της Λάρνακας «Να κατεδαφιστούν το συντομότερο δυνατό»
Ο Α. Βύρας στο LarnakaOnline για τις τσίγκινες παράγκες στο κέντρο της Λάρνακας «Να κατεδαφιστούν το συντομότερο δυνατό»

Ο Α. Βύρας στο LarnakaOnline για τις τσίγκινες παράγκες στο κέντρο της Λάρνακας «Να κατεδαφιστούν το συντομότερο δυνατό»

Σε τροχιά κατεδάφισης φαίνεται να βρίσκονται οι τσίγκινες παράγκες που «κοσμούν» εδώ και 45 χρόνια το κέντρο της Λάρνακας, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο.

Μ’ αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ του LarnakaOnline, ημερομηνίας 10 Οκτωβρίου, με τίτλο «Η παραγκούπολη είναι εδώ», ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ο δήμος επιδιώκει όπως το διάταγμα κατεδάφισης των υποστατικών από το δικαστήριο να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό λόγω κυρίως της επικινδυνότητας αυτών των παραπηγμάτων, τα οποία είναι παράνομα.

«Εκτός από την οπτική ρύπανση που προκαλούν καθημερινά σ’ ένα νευραλγικό σημείο της πόλης, πρόκειται για παραπήγματα που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, χωρίς καμία απολύτως συντήρηση εδώ και δεκαετίες, με υλικά που φθείρονται συνεχώς από το χρόνο. Έχουν καταστεί άκρως επικίνδυνες αυτές οι παράγκες, γι’ αυτό και αναμένουμε ότι το διάταγμα κατεδάφισης θα εκδοθεί το συντομότερο», συμπλήρωσε ο κ.Βύρας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας πρόσθεσε πως ήδη έχουν ενημερωθεί γραπτώς (με σχετική επίδοση) οι υφιστάμενοι χρήστες για την επικείμενη κατεδάφιση των υποστατικών τους, σημειώνοντας πως η μεταστέγασή τους είναι αποκλειστική ευθύνη του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, που οφείλει είτε να τους παραχωρήσει άλλα υποστατικά για να συνεχίσουν τις εργασίες τους, είτε καινούργια καταστήματα που ενδεχομένως θ’ ανεγερθούν στην ίδια τοποθεσία.

Ο χώρος ανήκει στον Κηδεμόνα Τ/Κ Περιουσιών και οι τσίγκινες παράγκες λειτουργούν εκεί από το 1975, οπόταν είχαν ανεγερθεί για να στεγάσουν πρόσφυγες επαγγελματίες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend