Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκίνησε την προπαρασκευή για τα κατασκευαστικά σχέδια ο επενδυτής για το λιμάνι Λάρνακας
Ξεκίνησε την προπαρασκευή για τα κατασκευαστικά σχέδια ο επενδυτής για το λιμάνι Λάρνακας

Ξεκίνησε την προπαρασκευή για τα κατασκευαστικά σχέδια ο επενδυτής για το λιμάνι Λάρνακας

Για τις αρχές Νοεμβρίου μετατίθεται, σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας, η επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας για παραχώρηση του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης στην κοινοπραξία Eldeman Holding B.V. και Alexandrou Corporate Services.

Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συνήλθε αυτή την εβδομάδα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, και η επόμενη συνεδρία του είναι ορισμένη για τις 22 Οκτωβρίου, οπόταν αναμένεται να εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης των χώρων του λιμανιού και της μαρίνας από το κράτος προς την ενδιαφερόμενη κοινοπραξία, που θ’ αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στο LarnakaOnline ότι εφόσον εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης από το Υπουργικό Συμβούλιο, εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει η επίσημη τελετή για την υπογραφή των συμβολαίων.

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, είναι άγνωστο ακόμα πού και πώς θα γίνει η τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Ο κ.Βύρας ανέφερε ότι εν’ αναμονή των υπογραφών της τελικής συμφωνίας, οι επενδυτές ήδη ξεκίνησαν δουλειά με την ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων, αφού στόχος τους είναι περίπου σ’ ένα χρόνο από την υπογραφή της συμφωνίας να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τα πρώτα κατασκευαστικά έργα.

Παράλληλα, η Eldeman Holding B.V. – Alexandrou Corporate Services συνεχίζει τις επαφές μ’ εμπορευόμενους και με υφιστάμενους χρήστες του λιμανιού, στους οποίους έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί να παραμείνουν στο λιμάνι.

Όπως είναι γνωστό, στα σχέδια των επενδυτών περιλαμβάνεται η διπλή χρήση του λιμανιού Λάρνακας, δηλαδή επιβατική κι εμπορική ταυτόχρονα, με ήπιες εργασίες που θ’ αφορούν τον τομέα των υδρογονανθράκων.

Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας θα εκτελεστεί κατά φάσεις και με την ολοκλήρωσή του εκτιμάται ότι το συνολικό του κόστος θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Περιλαμβάνει, ακόμα, επέκταση της χωρητικότητας της μαρίνας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενεί θαλαμηγούς και μεγάλα σκάφη αναψυχής καθώς επίσης τουριστικές κι εμπορικές αναπτύξεις στους χερσαίους χώρους, όπως π.χ. την ανέγερση ξενοδοχείου, καταστημάτων, γραφείων κ.α.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend