Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έξι άτομα στο εδώλιο επεισόδια Δερύνειας
Έξι άτομα στο εδώλιο επεισόδια Δερύνειας

Έξι άτομα στο εδώλιο επεισόδια Δερύνειας

Συνολικά έξι πρόσωπα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα σοβαρά επεισόδια, που έλαβαν χώρα το βράδυ της περασμένης Κυριακής (11/10) στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Χθες, η Αστυνομία καταχώρισε την υπόθεση για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Και οι έξι, από την ελεύθερη Αμμόχωστο και την επαρχία Λάρνακας, αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και η ακρόαση της υπόθεσής τους ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου.

Οι πέντε απ’ αυτούς αντιμετωπίζουν την κατηγορία της οχλαγωγίας, ενώ ένας 27χρονος, από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, κατηγορείται επιπλέον για παράνομη κατοχή και μεταφορά αθλητικού πιστολιού καθώς και για παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, ενώ ο 27χρονος παρέδωσε στην Αστυνομία τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Η Αστυνομία Αμμοχώστου προχώρησε χθες και στη σύλληψη άλλων τριών υπόπτων σε σχέση με τα ίδια επεισόδια, οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να κατηγορηθούν γραπτώς.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων, για τους τραμπουκισμούς στο οδόφραγμα Δερύνειας, έγινε κατορθωτή έπειτα από αξιολόγηση μαρτυριών και οπτικού υλικού από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.

Η Αστυνομία αποδίδει τα επεισόδια στο άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από το κατοχικό καθεστώς.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

 

Send this to a friend