Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ 2 εκδρομές που μπορείς να κάνεις αυτή την Κυριακή
2 εκδρομές που μπορείς να κάνεις αυτή την Κυριακή

2 εκδρομές που μπορείς να κάνεις αυτή την Κυριακή

Μπορεί η θερμοκρασία ακόμη να μην θυμίζει Φθινόπωρο, ωστόσο αυτή είναι οι εποχή όπου πολλοί από εμάς επιλέγουμε εξορμήσεις σε ορεινές περιοχές του νησιού για να περάσουμε το Σαββατοκύριακο μας. Υπάρχουν περιοχές που είναι ιδανικές για διανυκτέρευση και άλλες τις οποίες μπορεί να εξερευνήσεις σε μόνο μια μέρα. Σε κάθε περίπτωση , εμείς ψάξαμε 2 προορισμούς που μπορείς να ταξιδέψεις (οδικώς) με την παρέα σου αυτό το Σαββατοκύριακο και σίγουρα δεν θα βαρεθείς.

Φοινί
Αν είσαι φυσιολάτρης τότε επιβάλλεται να επισκεφθείς τον επιβλητικό καταρράκτη της Χαντάρας στον ποταμό Διάριζο. Το νερό του καταρράκτη πέφτει ορμητικά από ύψος οκτώ μέτρων σχηματίζοντας στη βάση μια μικρή λιμνούλα. Περιτριγυρίζεται από ένα καταπράσινο και παρθένο τοπίο που κατακλύζει τον αέρα με μυρωδιές και μελωδίες (αν θα τον επισκεφθείτε με παιδιά, δεν τη γλιτώνετε την «κατά λάθος» βουτιά έτσι πάρτε μια αλλαξιά ρούχα καλού κακού).

Όταν με το καλό στεγνώσετε από την επίσκεψη στον καταρράκτη, πηγαίνετε σε ένα από τα τέσσερα ξωκλήσια του χωριού συν της εκκλησίας του χωριού, αφιερωμένη στον Τίμιο Σταυρό .Στη συνέχεια επισκέψου το Πηλαβάκειο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης όπου θα σε ταξιδέψουν στο παρελθόν παλιές φωτογραφίες, πιθάρια, πήλινα αγγεία και διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης από κατοίκους του χωριού.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το εργαστήρι της κυρίας Ουρανίας Πίσσουρου (99379989), όπου μπορεί κανείς να δει (και να γευτεί) πώς φτιάχνει τα φοινιώτικα λουκούμια της. Για φαγητό πήγαινε στο χαριτωμένο οικογενειακό εστιατόριο Νεράιδα (Δήμου Ηροδότου, Δευτέρα-Κυριακή 11:00-17:00, 25421680) με τις κρεμαστές γλαστρούλες και τα γαλάζια παραθυρόφυλλα για ωραίο μεζεδάκι ή στην ταβέρνα Fini Tavern που προσφέρει όμορφη θέα (Τρίτη-Κυριακή 12:00-23:00, 25421828) για πέστροφα από το ιχθυοτροφείο του χωριού, σούβλα ή και steak ακόμα.

Πλάτρες
Ας συνεχίσουμε με τη θεματική ενότητα «καταρράκτες» στο χωριό που κατέφευγαν οι Αποικιοκράτες για να βρουν λίγη δροσιά, ξεκινώντας με ένα από τους πιο ψηλούς και εντυπωσιακούς καταρράκτες της Κύπρου, τον Μιλλομέρη, στα 15 μέτρα ύψος και ένα χιλιόμετρο (εύκολο) περπάτημα από το ομώνυμο του μονοπάτι της φύσης. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό και επιβλητικό δημιούργημα της φύσης το οποίο απαιτείται να εξερευνηθεί και να θαυμαστεί από όλους μας.

Ακολουθώντας ένα ελαφρώς πιο δύσκολο μονοπάτι μπορεί κανείς να φθάσει στον δεύτερο καταρράκτη της περιοχής των Καληδονίων, που ονόμασαν έτσι Σκωτσέζοι επισκέπτες πριν από περίπου 200 χρόνια γιατί τους θύμισε έντονα την πατρίδα (Η Σκωτία στη Ρωμαϊκή εποχή ονομαζόταν Καληδονία). Εάν μια τέτοια εξερεύνηση στη φύση απλά δεν είναι αρκετά περιπετειώδης για σας, τότε κατευθυνθείτε οικογενειακώς στο υπαίθριο θεματικό πάρκο Sparti Platres Rope Adenture Park για να βρείτε τον Ταρζάν μέσα σας.

Φυσικό είναι, μετά από τέτοια άσκηση στη φύση να ανοίξει η όρεξή σας και ευτυχώς στο εστιατόριο Καληδόνια Ρωτής θα σε περιποιηθούν δεόντως με λαχταριστούς μεζέδες, σούβλα, μαγειρευτά, πέστροφα της περιοχής και φυσικά τη διάσημή τους μηλόκρεμα (Ολύμπου 31, Κυριακή-Παρασκευή 11:00-18:00, Σάββατο 11:00-22:00, 25421019). Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να γευματίσετε στο φινετσάτο Skylight για κομψή κυπριακή και διεθνή κουζίνα (Αρχιεπισκόπου 524, Τρίτη-Κυριακή 12:00-23:00, 25422244).

Send this to a friend