Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Λάρνακα: #BeActive Night 2020 (φώτο)
Λάρνακα:  #BeActive Night 2020   (φώτο)

Λάρνακα: #BeActive Night 2020 (φώτο)

Το #BeActive Night, η μεγαλύτερη βραδινή αθλητική δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23 – 30/9), προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020, από την πόλη της Λάρνακας.

Λόγω των εκτάκτων περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στην επαρχία Λάρνακας, η εκδήλωση προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένα μέσω της σελίδας της εκδήλωσης στο Facebook.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τρίτη συνεχή χρονιά, συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus +, όπου για την Κύπρο ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού αποτελεί τον Εθνικό Συντονιστικό Φορέα. Την εκδήλωση διοργάνωσε η SAS Sports σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του o Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της χρονιάς κατά την οποία το τρίτο #BeActive Night δεν έχει τη μορφή που είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες χρονιές. Επεσήμανε ότι, κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες, η άσκηση ακόμα και εν καιρώ πανδημίας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας και παρά τα υγειονομικά μέτρα, οι διοργανωτές βρήκαν ένα έξυπνο τρόπο να διατηρηθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση». Στόχος ανάφερε,  είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι το #BeActive είναι τρόπος ζωής και η ενασχόληση με την άσκηση είναι εξίσου σημαντική όσον άλλες βασικές ανάγκες της ζωής μας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι το #ΒeActive Night, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, έχει καταφέρει το σκοπό του να ενώσει την Ευρώπη και τους ευρωπαίους πολίτες για να γιορτάσουν μια βραδιά με έντονο το αθλητικό στοιχείο. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο κ. Μιχαηλίδης ανάφερε, έχουμε αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες και τη δυναμική που προσφέρει το διαδίκτυο και το βράδυ του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν με ασφάλεια, από όπου και αν βρίσκονταν. Προσκάλεσε δε, όλους τους συμπολίτες μας να βάλουν την άσκηση στην καθημερινότητα τους, ειδικότερα φέτος, που απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, αξιοποιώντας την αθλητική ενασχόληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η  κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, Δια Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στο μήνυμα της προσκάλεσε τους συμπολίτες μας να βρουν τη αθλητική δραστηριότητα που τους ταιριάζει αφού η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί εξαίρετη ευκαιρία ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης μιας μεγάλης μάζας των συμπολιτών μας για ένα ωφέλιμο και υγιεινό τρόπο ζωής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Όλα τα προγράμματα  της εκδήλωσης που ετοιμάστηκαν με τη συμβολή τοπικών και άλλων φορέων και προβλήθηκαν διαδικτυακά, έδωσαν την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες πληθυσμού να αθληθούν με ασφάλεια από το χώρο που βρίσκονταν και ταυτόχρονα να παρακολουθήσουν επιδείξεις από διάφορα αθλήματα.

 

Send this to a friend