Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο υποβρύχιος κόσμος της Λάρνακας στις οθόνες σας (Βίντεο)
Ο υποβρύχιος κόσμος της Λάρνακας στις οθόνες σας (Βίντεο)

Ο υποβρύχιος κόσμος της Λάρνακας στις οθόνες σας (Βίντεο)

Βίντεο που προβάλλει τον καταδυτικό πλούτο της Λάρνακας κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες με πρωτοβουλία της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής (ΕΤΑΠ), με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την μεγαλύτερη προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού από το εξωτερικό.

Το βίντεο προβάλλεται στο κανάλι της ΕΤΑΠ Λάρνακας στο Youtube, στην ιστοσελίδα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της εταιρείας.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει άγνωστα καταδυτικά σημεία στον κόλπο της Λάρνακας, πέραν του πασίγνωστου σ’ όλο τον κόσμο ναυαγίου του Ζηνοβία και του νέου υφάλου που δημιουργήθηκε πρόσφατα με την πόντιση των πλοίων «Ελπίδα» και «LEF 1», στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης.

Σύμφωνα με το τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΑΠ, στο υπό αναφορά βίντεο προβάλλονται όχι και τόσο γνωστά σημεία κατάδυσης, όπως είναι το βρετανικό πολεμικό πλοίο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με την ονομασία «HMS Cricket», το οποίο βυθίστηκε το 1947 κοντά στην περιοχή της Δεκέλειας λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Προβάλλονται, επίσης, οι υποβρύχιες θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή Κάβο Πύλα (πλησίον της Ξυλοφάγου), με τους εντυπωσιακούς σταλαχτίτες και σταλαγμίτες. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι οι θαλάσσιες σπηλιές είναι προσβάσιμες μόνο για δύτες, καθότι η είσοδός τους βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από το νερό της θάλασσας.

Προβάλλεται, ακόμα, η πλούσια θαλάσσια ζωή στον κόλπο της Λάρνακας με τα πάμπολλα είδη ψαριών και τις θαλάσσιες χελώνες που μπορεί κανείς να συναντήσει στο βυθό της περιοχής.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει στόχο την προβολή του καταδυτικού πλούτου της Λάρνακας στο εξωτερικό και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού δυτών από διάφορες χώρες του κόσμου, που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον υποβρύχιο κόσμο της περιοχής.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend