Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Καμία ευθύνη είχε σχετικά με το τραγικό ατύχημα που συνέβη στις 11 Μαῒου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, με θύμα τον 10χρονο μαθητή Σταύρο Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά, ο εκπαιδευτικός ο οποίος είχε διωχθεί πειθαρχικά από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με το υπό αναφορά περιστατικό.

Χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός αθωώθηκε, αφού αποδείχθηκε ότι ουδεμία ευθύνη είχε για το ατύχημα που έπαθε ο 10χρονος μαθητής, ο οποίος κτύπησε στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε καλαθόσφαιρα στο γήπεδο του σχολείου.

«Η ΠΟΕΔ στήριξε από την πρώτη μέρα τον συνάδελφο και με κάθε τρόπο, κι έτσι θα συνεχίσει να πράττει σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που το αρμόδιο υπουργείο προχωρεί σ’ ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών, πριν καν αρχίσει η οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔ.

Με αφορμή το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, αλλά και για το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα πάντα με την οργάνωση των δασκάλων, έχουν αυξηθεί οι δημόσιες απειλές για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για διάφορους λόγους από τον πολιτικό προϊστάμενο του ΥΠΠΑΝ, τόσο για θέματα που αφορούν καθαρά τη λειτουργία των σχολείων, όσο και για λόγους που αφορούν την προσωπική τους ζωή και δράση εκτός σχολείου, η ΠΟΕΔ τονίζει ότι δεν θα γίνουν ανεχτές παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

«Οι δημόσιες απειλές κι εξαγγελίες για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρο ότι μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια είτε επιβολής των θέσεων και προτάσεων του ΥΠΠΑΝ, είτε φίμωσης της αντίθετης άποψης. Είναι σε όλους γνωστό ότι αν το ΥΠΠΑΝ επιθυμεί να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον οποιουδήποτε λειτουργού, υπάρχουν συγκεκριμένες εσωτερικές διαδικασίες που οφείλει να ακολουθήσει βάσει της νομοθεσίας. Σε καμία περίπτωση η διαδικασία δεν περιλαμβάνει τη δημόσια προβολή και τη δημοσιοποίηση αυτής της πρόθεσης-ενέργειας, η οποία διασύρει εκπαιδευτικούς για έρευνα που μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος παντελώς αβάσιμη», καταλήγει η ΠΟΕΔ.

Υπενθυμίζουμε, ότι η δίκη των δύο γιατρών του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας,

Η. Παντελιδάκη και Κ. Κυριακίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης σε σχέση με την εξέταση που είχαν κάνει στον άτυχο μαθητή, εκκρεμεί για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Οι δύο γιατροί αρνούνται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

 

Βίντεο που προβάλλει τον καταδυτικό πλούτο της Λάρνακας κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες με πρωτοβουλία της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής (ΕΤΑΠ), με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την μεγαλύτερη προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού από το εξωτερικό.

Το βίντεο προβάλλεται στο κανάλι της ΕΤΑΠ Λάρνακας στο Youtube, στην ιστοσελίδα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της εταιρείας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει άγνωστα καταδυτικά σημεία στον κόλπο της Λάρνακας, πέραν του πασίγνωστου σ’ όλο τον κόσμο ναυαγίου του Ζηνοβία και του νέου υφάλου που δημιουργήθηκε πρόσφατα με την πόντιση των πλοίων «Ελπίδα» και «LEF 1», στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης.

Σύμφωνα με το τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΑΠ, στο υπό αναφορά βίντεο προβάλλονται όχι και τόσο γνωστά σημεία κατάδυσης, όπως είναι το βρετανικό πολεμικό πλοίο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με την ονομασία «HMS Cricket», το οποίο βυθίστηκε το 1947 κοντά στην περιοχή της Δεκέλειας λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Προβάλλονται, επίσης, οι υποβρύχιες θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή Κάβο Πύλα (πλησίον της Ξυλοφάγου), με τους εντυπωσιακούς σταλαχτίτες και σταλαγμίτες. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι οι θαλάσσιες σπηλιές είναι προσβάσιμες μόνο για δύτες, καθότι η είσοδός τους βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από το νερό της θάλασσας.

Προβάλλεται, ακόμα, η πλούσια θαλάσσια ζωή στον κόλπο της Λάρνακας με τα πάμπολλα είδη ψαριών και τις θαλάσσιες χελώνες που μπορεί κανείς να συναντήσει στο βυθό της περιοχής. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει στόχο την προβολή του καταδυτικού πλούτου της Λάρνακας στο εξωτερικό και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού δυτών από διάφορες χώρες του κόσμου, που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον υποβρύχιο κόσμο της περιοχής.

 

Send this to a friend