Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πυροβολούν και σκοτώνουν προστατευόμενα είδη στο Μενεού
Πυροβολούν και σκοτώνουν προστατευόμενα είδη στο Μενεού

Πυροβολούν και σκοτώνουν προστατευόμενα είδη στο Μενεού

Αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι εικόνες της παράνομης θανάτωσης προστατευόμενων ειδών πτηνών από κυνηγούς στην περιοχή της Λίμνης Σορός στο Μενεού.

Το περιστατικό κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου (BirdLife Cyprus), ο οποίος κάνει λόγο για κενά στην αστυνόμευση και την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, «στη συγκεκριμένη περιοχή το περασμένο Σάββατο διαπράχθηκε ένα θλιβερό έγκλημα κατά της άγριας ζωής. Δεκάδες μελισσοφάγοι, ανάμεσα τους και άλλα προστατευόμενα είδη, όπως χελιδόνια, έπεφταν το ένα μετά το άλλο στο έδαφος από πυροβολισμούς».

«Η συγκεκριμένη περιοχή», συνεχίζει, «αποτελεί δυστυχώς διαβόητο σημείο παράνομης θανάτωσης πουλιών. Τέτοια περιστατικά έχουν καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν, και προφανώς συνεχίζονται. Το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν να θανατώνουν προστατευόμενα πουλιά επί χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή και να μένουν ατιμώρητοι φανερώνει τα κενά που υπάρχουν στην αστυνόμευση και στην εφαρμογή του νόμου. Το συμβάν καταγγέλθηκε αμέσως στις αρμόδιες αρχές και τα πεθαμένα πουλιά παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας».

Η ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου:

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Send this to a friend