Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι πεζοδρομοποιήσεις αλλάζουν τη Λάρνακα
Οι πεζοδρομοποιήσεις αλλάζουν τη Λάρνακα

Οι πεζοδρομοποιήσεις αλλάζουν τη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα όψη στη Λαϊκή Γειτονιά της Λάρνακας προσέδωσαν τα βελτιωτικά έργα που έγιναν στην οδό Κλεάνθη Καλογερά, επί της οποίας τα τελευταία χρόνια λειτουργούν μπαράκια και νυχτερινά κέντρα.

Η συγκεκριμένη οδός, η οποία παραδόθηκε επίσημα τις τελευταίες μέρες, εμπίπτει μέσα στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας».

Πρόκειται για έργο που αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό κέντρο της Λάρνακας, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑμΕΑ.

Εκτός από την Κλεάνθη Καλογερά, το έργο περιλαμβάνει, επίσης, την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο των Φοινικούδων, τις οδούς Μαυροϊδή, Αγίου Λαζάρου, Αρμένικης Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου καθώς και τμήμα της οδού Ερμού (ήδη έχει παραδοθεί).

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Λάρνακας, η οδός Κλεάνθη Καλογερά ήδη έχει ανοίξει και είναι προς χρήση από το κοινό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ο δρόμος έχει πλακοστρωθεί, περιμετρικά οι πεζόδρομοι έχουν δεντροφυτευτεί με συνολικά 14 δέντρα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και 20 ανθώνες.

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Λάρνακας, κυρίως όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή της πόλης, εξού και η ανάπλασή της ήταν επιτακτική ανάγκη.

Στο παρόν στάδιο εκτελούνται εργασίες επί της οδού Αρμενικής Εκκλησίας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Ο Δήμος Λάρνακας απολογείται στο κοινό και κυρίως στους καταστηματάρχες, για τυχόν δυσκολίες που προκαλούνται κατά την εκτέλεση των εργασιών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το έργο που αφορά την ανάπλαση δρόμων στο εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση των ΑμΕΑ δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι στα σχέδια του δήμου, στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου (Β΄ κύκλος του υπό αναφορά έργου), είναι η πεζοδρομοποίηση κι άλλων δρόμων στο κέντρο της πόλης, μεταξύ αυτών ολόκληρης της οδού Ερμού, της εμπορικής οδού Ζήνωνος Κιτιέως καθώς και η ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής.

 

Send this to a friend