Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Περιπολικό της Αστυνομίας εντόπισε, αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο της επαρχίας Λάρνακας, να προβαίνει σε διάφορες τροχαίες παραβάσεις. Οδηγός ήταν 16χρονος, ενώ στο όχημα επέβαιναν άλλα δύο άτομα, επίσης 16 χρόνων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το αυτοκίνητο οδηγείτο αλόγιστα κι επικίνδυνα. Ο 16χρονος οδηγός υποβλήθηκε σ’ έλεγχο νάρκοτεστ με θετικό προκαταρτικό αποτέλεσμα. Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι οικείο πρόσωπο ενός εκ των ανηλίκων. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι οι ανήλικοι οδηγούσαν το αυτοκίνητο χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης έναντι τρίτου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στην κατοχή ενός εκ των 16χρονων εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης μέσα σε νάιλον σακουλάκι κι ένας σπαστήρας με ίχνη κάνναβης. Όλα κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Και να ενημερώσουμε τους Λαρνακείς ότι είναι η τελευταία μέρα για την λήψη δειγμάτων στα πλαίσια της προσπάθειας για αναχαίτιση της διασποράς του Κορωνοϊού στους χώρους στάθμευσης του Νέου ΓΣΖ και στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευση στην περιοχή Μακένζι, απέναντι από τις παγωταρίες.
Οι δειγματοληψίες είναι δωρεάν και διενεργούνται μεταξύ των ωρών 8.00 μέχρι τις 5.00 το απόγευμα σήμερα.

 

Nέα βελτιωτικά έργα έγιναν στην οδό Κλεάνθη Καλογερά στη Λάρνακα, επί της οποίας τα τελευταία χρόνια λειτουργούν μπαράκια και νυχτερινά κέντρα. Η συγκεκριμένη οδός, η οποία παραδόθηκε επίσημα τις τελευταίες μέρες, εμπίπτει μέσα στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας».

Πρόκειται για έργο που αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό κέντρο της Λάρνακας, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑμΕΑ. Εκτός από την Κλεάνθη Καλογερά, το έργο περιλαμβάνει, επίσης, την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο των Φοινικούδων, τις οδούς Μαυροϊδή, Αγίου Λαζάρου, Αρμένικης Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου καθώς και τμήμα της οδού Ερμού.

Ο δρόμος έχει πλακοστρωθεί, περιμετρικά οι πεζόδρομοι έχουν δεντροφυτευτεί με συνολικά 14 δέντρα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και 20 ανθώνες.

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Λάρνακας, κυρίως όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή της πόλης, εξού και η ανάπλασή της ήταν επιτακτική ανάγκη. Στο παρόν στάδιο εκτελούνται εργασίες επί της οδού Αρμενικής Εκκλησίας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Send this to a friend