Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Μετατρέψαμε το σώμα και το μυαλό μας σε χρονομηχανές
Μετατρέψαμε το σώμα και το μυαλό μας σε χρονομηχανές

Μετατρέψαμε το σώμα και το μυαλό μας σε χρονομηχανές

Της Κατερίνας Μιχαήλ

Μετατρέψαμε το σώμα και το μυαλό μας σε χρονομηχανές που ταξιδεύουν ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον χωρίς καμιά στάση στο παρόν.
Ακόμη και σε μέρη ξεκούραστα , σε στιγμές εκτός ρουτίνας ή στιγμές απόλαυσης το μυαλό ταξιδεύει αλλού. Σε ένα γεγονός που σε χάραξε, σε μια απώλεια, σε μια στιγμή που μετάνιωσες ή σε μια στιγμή που δεν αποκρίθηκες με τον τρόπο που θα ήθελες. Σε όλο αυτό το ταξίδι δημιουργούνται εκείνα τα δύσκολα συναισθήματα της απογοήτευσης, της θλίψης, του θυμού, δημιουργώντας ενοχές. Έτσι το σώμα σου αντιδρά σε όλες αυτές τις σκέψεις με στόχο να σε προστατεύσει από τον κίνδυνο τον οποίο νιώθεις μέσα από τη σκέψη σου. Το άγχος αυξάνεται.
Από την άλλη η σκέψη και η ανησυχία για το μέλλον. Η ανησυχία μήπως ξαναοδηγηθείς στην ίδια κατάσταση. Η ανησυχία που γίνεται φόβος. Ακόμη και το γεγονός ότι το μέλλον είναι άγνωστο σε οδηγεί στο άγχος. Πάλι όμως το σώμα σου αντιδρά για να σε προστατεύσει.
Μόλις ο εγκέφαλος πάρει το μήνυμα «κίνδυνος» ενεργοποιεί το σώμα με ορμόνες που στόχο έχουν τη φυγή ή τον πόλεμο. Αυτές οι ορμόνες παραμένουν στο σώμα αφού ο κίνδυνος είναι εσωτερικός. Όταν το σώμα σου αντιδρά θα θυμάσαι ότι κάποιο μήνυμα θέλει να σου δώσει.
Ένα απλό βήμα είναι να θυμίζεις τακτικά στον εαυτό σου που είσαι αυτή τη στιγμή. Ρίξε μια ματιά γύρω σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και θύμισε στο είναι σου ότι τώρα είσαι ασφαλής.
Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια – Ενηλίκων – Εφήβων- Παιδιών
Σύμβουλος Σχέσεων – Ζευγαριών – Γονέων
τηλ.96409488

Send this to a friend