Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την στήριξη του Δήμου Λάρνακας στα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν ειδικά για την πόλη του Ζήνωνα για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο οποίος ανέφερε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες θα συνδράμουν με το δικό τους τρόπο, ώστε τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας να εφαρμοστούν με ωριμότητα και σοβαρότητα. «Αυτό που προέχει είναι η υγεία των συμπολιτών μας.

Ο Α. Βύρας είπε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον εντοπισμό κρουσμάτων στο νοσοκομείο της πόλης και σε σχολεία, σημείωσε, ωστόσο, πως οι εξελίξεις αυτές δεν πρέπει να επιφέρουν πανικό. Την ίδια ώρα, συνεργεία του δήμου συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους και σε χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων. Ταυτόχρονα, οι υγειονομικοί επιθεωρητές έχουν καταρτίσει πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Αστυνομία, για τη διενέργεια συνεχών ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους εστίασης και στις καφετέριες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση γάμων που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν το επόμενο 15νθήμερο, με βάση το προηγούμενο πρωτόκολλο.

Θυμίζουμε, ότι με βάση το σχετικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα ισχύει για τις επόμενες δύο εβδομάδες, απαγορεύονται τα κοκτέιλ πάρτι και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Πλέον, δεκάδες ζευγάρια θ’ αναγκαστούν να επωμιστούν τις ζημιές.

Σε απόγνωση, εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων, βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στη Λάρνακα, οι οποίοι ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν υποστεί γερό πλήγμα εξαιτίας της αμυδρής κίνησης ξένων τουριστών.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσαν χθες ότι θα λειτουργήσουν στην Λάρνακα δυο σημεία δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου σε 3.000 άτομα στην επαρχία Λάρνακας.

Τα σημεία λήψης δειγμάτων είναι ο χώρος στάθμευσης του νέου ΓΣΖ και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στην περιοχή Μακένζυ, απέναντι από τις παγωταρίες.

Οι δειγματοληψίες ξεκίνησαν από χθες και θα συνεχιστούν σήμερα και για τις επόμενες πέντε μέρες και στους δυο χώρους, μεταξύ των ωρών 8.00 π.μ. με 5.00 μ.μ.

 

 

 

 

Send this to a friend