Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, και για διάστημα δύο εβδομάδων στην επαρχία Λάρνακας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας.

Ο Δήμαρχος της Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι “ο πανικός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος για οτιδήποτε και ούτε πρέπει να υπάρξει μία μεμψιμοιρία στην πόλη. Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι προσοχή, να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν αποφασίσει οι ειδικοί για να ξεπεράσουμε σύντομα αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ως Δήμος θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο σε διάφορους τομείς. Θα έχουμε ακόμη πιο έντονες απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, κλειστούς και ανοικτούς. Η Υγειονομικοί επιθεωρητές το Δήμου και η Τροχονομία θα είναι σε συνεργασία και επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς για την τήρηση των μέτρων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και θα κάνουμε μία δειγματοληψία περίπου στα 3000 άτομα. Είναι γεγονός ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση για τους συμπολίτες μας”.

Σε συνεργασία, στη βάση πρωτοκόλλων, προχωρεί το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με το Δήμο Λάρνακας και το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI).

Μιλώντας στο πλαίσιο ειδικής τελετής για την υπογραφή των πρωτοκόλλων, ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται τόσο με τον Δήμο και την πόλη της Λάρνακας όσο και με το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, σημειώνοντας ότι το ΤΕΠΑΚ δεν περιορίζεται σε μια Επαρχία. Υπέδειξε δε πως οι γνώσεις και οι δραστηριότητες ενός Πανεπιστημίου εκτείνονται παγκόσμια.

 

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την ακύρωση του 4ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, που θα πραγματοποιείτο την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, με βάση τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

 

Send this to a friend