Home Uncategorized Στην Ολομέλεια σύντομα τρεις προτάσεις νόμου για ανανέωση αδειών κέντρων αναψυχής κάθε τρία έτη
Στην Ολομέλεια σύντομα τρεις προτάσεις νόμου για ανανέωση αδειών κέντρων αναψυχής κάθε τρία έτη

Στην Ολομέλεια σύντομα τρεις προτάσεις νόμου για ανανέωση αδειών κέντρων αναψυχής κάθε τρία έτη

Στην Ολομέλεια θα οδηγηθούν σύντομα τρεις προτάσεις νόμου που αφορούν την ανανέωση των αδειών των κέντρων αναψυχής κάθε τρία έτη αντί ετησίως, με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό.

Η Επιτροπή Εμπορίου συνέχισε σήμερα την συζήτηση των τριών προτάσεων από τις οποίες η μία πρόταση αφορά το Υφυπουργείο τουρισμού, η δεύτερη τους Δήμους και η τρίτη τις Κοινότητες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Ανδρέας Κυπριανού είπε ότι στην συνεδρίαση επικράτησε ομοφωνία για την ανάγκη μείωσης της ταλαιπωρίας του πολίτη.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε να προχωράμε μπροστά και να δίνουμε ευκαιρία σε όλους, να μην χρειάζεται ο πολίτης να ταλαιπωρείται κάθε χρόνο και να μαζεύει πιστοποιητικά, αυτό να γίνεται κάθε τρία χρόνια, να δώσουμε ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο για να μπορέσει να λειτουργήσει και να μην χρειάζεται στους εννιά μήνες να τρέχει να ανανεώσει άδειες», ανέφερε.

Είναι υπερβολικό, συνέχισε, κάθε χρόνο να υποχρεώνεις τον επιχειρηματία και τον μικρομεσαίο να υπόκειται σε αυτή την ταλαιπωρία. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι με την ψήφιση σύντομα από την Βουλή των προτάσεων, στέλλεται ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η πολιτεία εκσυγχρονίζεται, μειώνει την γραφειοκρατία και δεν ταλαιπωρεί τον πολίτη.

Ο Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ είπε πως το κόμμα του θεωρεί πως η επέκταση θα μειώσει τον τεράστιο φόρτο εργασίας, το μεγάλο διοικητικό κόστος του Υφυπουργείου Τουρισμού και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και θα σταματήσει την ανά έτος επαναλαμβανόμενη γραφειοκρατία.

Πρόσθεσε πως σήμερα έχουμε πολλαπλές αδειοδοτήσεις από πολλές αρχές και διαφορετικά τέλη από δήμο σε δήμο και επιπλέον και τεράστια καθυστέρηση στην εξέταση αιτήσεων με αποτέλεσμα να γίνονται καταγγελίες από την Αστυνομία.

«Ως ΑΚΕΛ λέμε να γίνει επέκταση της περιόδου ισχύος αδειών και για χρήση μεγαφώνων και πώληση οινοπνευματωδών ποτών και καταθέσαμε τον προβληματισμό μας αν θα πρέπει η περίοδος να επεκταθεί στα πέντε και όχι στα τρία χρόνια. Ζητήσαμε αύξηση ελέγχων στα υποστατικά και αν διαπιστωθούν αλλαγές που παραβιάζουν την νομοθεσία, να εφαρμόζεται ο νόμος και να αναστέλλεται η άδεια», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι το κόμμα του εισηγήθηκε – και η εισήγηση έγινε αποδεκτή – να δοθεί χρονική περίοδος 15 ημερών για να δώσουν γραπτώς την τελική τους θέση το ΥΠΕΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ‘Ένωση Δήμων και μετά να προχωρήσει το θέμα στην Ολομέλεια.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής, μέλος της Πολιτικής Πλατφόρμας Άγγελος Βότσης είπε πως οι προτάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα τις στηρίξουν και οι τρεις ανεξάρτητοι Βουλευτές, μέλη της Πλατφόρμας, τονίζοντας ότι σε μια περίοδο που τα κέντρα αναψυχής έπρεπε σε χρόνο μηδέν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του κορωνοϊού και το έπραξαν με κόστος, «εμείς κολοκυνθίζουμε εδώ και μήνες» αν θα τους δοθεί η ευκαιρία να γλιτώσουν από τη γραφειοκρατία.

Send this to a friend