Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση  της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Γήπεδο τοξοβολίας προγραμματίζεται να δημιουργηθεί κοντά στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας, ένα έργο που αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας θεωρείται.

Το γήπεδο τοξοβολίας θα γίνει στην τουριστική Πύλα, απέναντι από τα ξενοδοχεία της περιοχής, σ’ έκταση περίπου πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Ο χώρος όπου θα γίνει το έργο λειτουργεί σήμερα ως πάρκο (με διαχειριστή το κοινοτικό συμβούλιο), στο οποίο θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση, ώστε να μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο γήπεδο τοξοβολίας, που θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες. Στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί και η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης μας δήλωσε ότι το έργο αυτό αποσκοπεί στο να φέρει αθλητικό τουρισμό στην περιοχή με τη διοργάνωση διεθνών αγώνων τοξοβολίας. Παράλληλα με την έλευση αυτών των τουριστών θ’ αυξηθεί ο κύκλος εργασίας τόσο των εστιατορίων, όσο και των υπόλοιπων καταστημάτων της τουριστικής περιοχής».

Στόχος του Κ.Σ. Πύλας είναι όπως οι εργασίες ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου, αφού υπολείπεται η ολοκλήρωση των σχεδίων και οι τελικές διαβουλεύσεις με το Τμήμα Πολεοδομίας.

Τα έργα για το γήπεδο τοξοβολίας θα γίνουν από τεχνικό προσωπικό του κοινοτικού συμβουλίου, υπό την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού του συμβουλίου. Ο εξοπλισμός των γηπέδων θα εξασφαλιστεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας, ενώ το κόστος των γηπέδων αναμένεται ν’ ανέλθει στις 50 χιλιάδες ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από το κοινοτικό συμβούλιο, την Εταιρεία Τουρισμού Λάρνακας, τον ΚΟΑ και την Ομοσπονδία Τοξοβολίας.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2020, με την προοπτική, εφόσον όλα πάνε καλά με την επιδημιολογική κατάσταση για την πανδημία, να φιλοξενήσει τους πρώτους διεθνείς αγώνες τοξοβολίας το 2021.

Και να κλείσουμε με μια σημαντική επιτυχία για την Αραδίππου όπου έχει εκλεγεί ο Δημάρχος της, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Energy Cities.
Σε αυτό συμμετέχουν Δήμαρχοι άλλων δέκα πόλεων.

 

Το Δίκτυο Energy Cities υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση κι ενίσχυση της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Επιπλέον υποστηρίζει λειτουργικά το «Σύμφωνο των Δημάρχων» για το κλίμα και την ενέργεια και συντονίζει πολλά έργα, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μέλη του Δικτύου είναι περισσότερες από 1000 τοπικές αυτοδιοικήσεις.

Η Αραδίππου είναι ο μόνος Δήμος της Κύπρου που συμμετέχει, ενώ με πρωτοβουλία του κύριου Ευαγγελίδη έγινε μέλος και το Δίκτυο ελληνικών πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», στο οποίο επίσης η Αραδίππου είναι μέλος.

 

Send this to a friend