Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΥΓ: Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης
ΥΠΥΓ: Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης

ΥΠΥΓ: Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης για τους χρόνιους πάσχοντες, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας, προωθείται η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση και τη λειτουργία κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε χαιρετισμό του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Παράλληλα, σημείωσε πως από την 1η Σεπτεμβρίου οι ογκολογικές υπηρεσίες εντάχθηκαν στο Γενικό Σύστημα Υγείας, διασφαλίζοντας την άμεση και ίση πρόσβαση των καρκινοπαθών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως “επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε περιστατικό καρκίνου εξατομικεύοντας τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς. Προς επίτευξη των στόχων μας, εργαζόμαστε παράλληλα και με πλήρη σύμπνοια με τον ΠΑΣΥΚΑΦ, ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την ολιστική αντιμετώπιση του κάθε ασθενούς με βάση τις ανάγκες του”.

Ανέφερε πως “μεσούσης της πανδημίας, το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν στην έναρξη της 2ης φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας, χωρίς ωστόσο την ένταξη όλων των υπηρεσιών, λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που επικρατούσαν”.

“Παρόλα αυτά, διαφυλάξαμε ότι οι καρκινοπαθείς συμπολίτες θα λάμβαναν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονταν, ακολουθώντας την διαδικασία που ίσχυε και προηγουμένως. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, από την 1η Σεπτεμβρίου οι ογκολογικές υπηρεσίες εντάχθηκαν στο Γενικό Σύστημα Υγείας, διασφαλίζοντας την άμεση και ίση πρόσβαση των καρκινοπαθών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”, ανέφερε.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης για τους χρόνιους πάσχοντες, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας, προωθείται η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση και την λειτουργία κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης πως η συνεισφορά του ΠΑΣΥΚΑΦ, ιδιαίτερα μέσα από τα διάφορα προγράμματα επανένταξης που προσφέρει, αλλά και με την συνεχή προσφορά υποστηρικτικής φροντίδας προς τους ασθενείς και τους οικείους τους, είναι το κομμάτι του παζλ που ενισχύει τις δράσεις του Υπουργείου.

Με την σημερινή μου παρουσία θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του Κράτους και την δική μου προσωπικά προς όλους εσάς που, αν και συχνά οι συνθήκες είναι δύσκολες, παραμένετε σταθερά στο πλευρό των καρκινοπαθών συμπολιτών μας και αναζητάτε διαρκώς τις καλύτερες δυνατές επιλογές για απάμβλυνση των προβλημάτων, σημείωσε.

Send this to a friend