Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Κάτι ετοιμάζουν facebook και Ray-Βan
Κάτι ετοιμάζουν facebook και Ray-Βan

Κάτι ετοιμάζουν facebook και Ray-Βan

Οι εταιρείες αποκάλυψαν λίγα για τα έξυπνα γυαλιά που ετοιμάζουν.

Ο παραγωγός των ακριβών γυαλιών Ray-Ban, η EssilorLuxottica, και ο παραγωγός φθηνών διαφημίσεων, το Facebook, ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους για μοντέρνα, «έξυπνα γυαλιά» προχωρά κανονικά και το προϊόν της θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος. Το CNBC είχε πρωτοανακοινώσει τη συνεργασία πέρυσι, αλλά οι εταιρείες δεν το είχαν επιβεβαιώσει.

Τα γυαλιά, τον σκελετό των οποίων θα φτιάξει η Luxoticca, θα περιέχουν εφαρμογές Facebook μεταξύ άλλων διαδραστικών λειτουργιών. Οι εταιρείες λένε πως το νέο προϊόν «θα βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν καλύτερα συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά τους».

Οι εταιρείες αποκάλυψαν λίγα για τα έξυπνα γυαλιά που ετοιμάζουν. Το τελικό όνομα του προϊόντος, οι τεχνικές του προδιαγραφές, οι δυνατότητες του λογισμικού τους, αλλά και η τιμή τους θα ανακοινωθούν πιο κοντά στην κυκλοφορία το 2021. Ωστόσο, δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο, ως teaser.

Τα γυαλιά δε θα έχουν δυνατότητες «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality, AR): Εκτιμάται πως τα γυαλιά Luxottica-Facebook θα έχουν εγκατεστημένες κάμερες στο μπροστινό μέρος τους, αλλά δεν θα προβάλλουν τρισδιάστατες εικόνες πάνω στο κρύσταλλο.

Οι εταιρείες πραγματοποίησαν την ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο Connect του Facebook σχετικά με την αναδυόμενη τεχνολογία και τις εφαρμογές της στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Στο ίδιο συνέδριο το Facebook ανακοίνωσε επίσης ότι περίπου 100 από τους υπαλλήλους του θα αρχίσουν να φορούν δημόσια ένα πιλοτικό προϊόν που είναι ακόμα σε φάση έρευνας, προκειμένου η εταιρεία να αναπτύξει γυαλιά AR.

newmoney.gr

Send this to a friend