Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Βολές από Κωστρίκη: Δεν γίνεται ένας καθηγητής να μη φοράει μάσκα ενώ οι μαθητές να φορούν (βίντεο)
Βολές από Κωστρίκη: Δεν γίνεται ένας καθηγητής να μη φοράει μάσκα ενώ οι μαθητές να φορούν (βίντεο)

Βολές από Κωστρίκη: Δεν γίνεται ένας καθηγητής να μη φοράει μάσκα ενώ οι μαθητές να φορούν (βίντεο)

Την απόφαση να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αφαιρούν τη μάσκα όταν τηρούντα οι απαραίτητες αποστάσεις έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό το μάθημα, σχολίασε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης εξηγώντας ότι κατά την προσωπική του άποψη ένας καθηγητής δεν μπορεί να διαφέρει από τους μαθητές του.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, δεν είναι δυνατό ένας καθηγητής να έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη μάσκα ενώ οι μαθητές του υποχρεούνται να την φέρουν κατά τη διάρκεια όλου του μαθήματος.

«Ένας καθηγητής σε μια τάξη δεν μπορεί να διαφέρει από τους μαθητές του, δηλαδή δεν μπορεί να έχει όλους τους μαθητές να κάθονται  κάτω και να φορούν μάσκα και αυτός  να μην φοράει», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια μάλιστα εξήγησε ότι και ο ίδιος του ως Καθηγητής, όταν μπαίνει στην τάξη φοράει τη μάσκα του όπως ακριβώς το πράττουν και οι φοιτητές του ενώ τόνισε ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που πράγματι χρειάζεται να αφαιρεθεί η μάσκα από τον διδάσκοντα.

Έπειτα, ο Δρ Κωστρίκης σχολιάζοντας τη στάση που τήρησαν οι εκπαιδευτικοί για το εν λόγω ζήτημα υπογράμμισε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο ισχυρή άποψη επί τούτου.

«Είναι σίγουρα δύσκολο και το ξέρω από προσωπική εμπειρία», τόνισε στη συνέχεια ωστόσο πρέπει κατά τα λεγόμενα του να λάβουμε υπόψη ότι ο λόγος που η Κύπρος έχει αυτή την εξαιρετικά καλή εικόνα σήμερα, είναι επειδή τηρηθήκαν με ευλάβεια τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τέλος, ο Καθηγητής ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τα παιδιά πρέπει να τηρούν τις ανάλογες αποστάσεις χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αναιρείται η σημαντικότητα του να φοράει κανείς μάσκα την ώρα της διδασκαλίας.

Πηγή: ANT1

 

Send this to a friend