Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Συνέχεια για το θέμα της γνωστοποίησης ότι έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου θετικοί στον κορωνοϊό
Συνέχεια για το θέμα της γνωστοποίησης ότι έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου θετικοί στον κορωνοϊό

Συνέχεια για το θέμα της γνωστοποίησης ότι έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου θετικοί στον κορωνοϊό

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, μετά την επίσημη γνωστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας ότι έχουν εντοπιστεί δύο εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ήδη τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες στα σπίτια τους, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, αφού το ένα κρούσμα είναι άτομο που λόγω της φύσης της εργασίας του έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον Μητροπολίτη Κιτίου.

Σε αυτοπεριορισμό τέθηκε και ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας, οποίος τις τελευταίες μέρες είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κιτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Κιτίου έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού που ήταν αρνητικό, ωστόσο θα παραμείνει σε καραντίνα και θα υποβληθεί και σε δεύτερο διαγνωστικό έλεγχο. Δείγμα για τεστ κορωνοϊού αναμένεται να ληφθεί και από τον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐα.

Σε αυτοπεριορισμό τέθηκε και ο οδηγός του Μητροπολίτη Ταμασσού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι δύο εργαζόμενοι στην Μητρόπολη Κιτίου που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό ανήκουν στο cluster της οικογένειας των δώδεκα θετικών κρουσμάτων. Ο ένας εξ αυτών είναι ο οδηγός του Μητροπολίτη, με αποτέλεσμα όταν ανακοινώθηκαν τ’ αποτελέσματα να τεθεί σε καραντίνα.

Tο ένα κρούσμα εντοπίστηκε θετικό την περασμένη Κυριακή (13/9) και το δεύτερο την περασμένη Τρίτη (15/9).

Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος ήρθε σ’ επαφή μ’ ένα από τα θετικά κρούσματα το περασμένο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, ενώ υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό την Δευτέρα (14/9). Παρόλο που το αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό, εντούτοις ο Μητροπολίτης επέλεξε να τεθεί σε αυτοπεριορισμό για μερικές μέρες και θα επαναλάβει το τεστ.

Όπως έγινε γνωστό, όλες οι επαφές των δύο κρουσμάτων έκαναν το τεστ και είναι αρνητικοί, ενώ αναμένονται οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και από την Επιδημιολογική Ομάδα για το τι πρέπει να γίνει στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου όσον αφορά τις απολυμάνσεις.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

 

Send this to a friend